HAOS U ITALIJI: Političari, i to moćni, napali Dušana Vlahovića!

Novosti online

26. 01. 2022. u 16:32

DUŠAN Vlahović je izazvao pravi haos u Italiji.

ХАОС У ИТАЛИЈИ: Политичари, и то моћни, напали Душана Влаховића!

Foto: Tviter / ZachLowy

Toliki, da ga od juče čuva policija, a danas je čak i tema među političarima.

Podsetimo, u noći između ponedeljka i utorka eksplodirala je "transfer bomba" - Dušan Vlahović prelazi u Juventus. Nije transfer još zvanično okončan, mada svi "upućeni" u fudbalsku pijacu javljaju da su pregovori u završnoj fazi, a baš zbog tog, sada već neminovnog epiloga, dešavaju se pomalo nezamislive stvari.

Po Firenci, gradu u kome je Fiorentina, aktuelni Vlahovićev klub, već su se pojavili razni uvredljivi transparenti, od nazivanja srpskog reprezentativca "ciganinom", preko pretnji da ga "ni telohranitelji neće spasiti", a u sredu su reagovali i neki važni političari.

Poput bivšeg premijera ili aktuelnog gradonačelnika Firence.

Recimo, baš prvi čovek pomenutog grada Dario Nardala tvrdi da je transfer u tabor rivala "bolan, ponižavajući" za sve navijače Fiorentine, dok je bivši predsednik italijanske Vlade Mateo Renco zbog ovakvog rastanka minuli dan nazvao "danom žalosti".

- Evo, uživo smo u TV programu, pa moram da probam da ne psujem, rekao je Renco za "La7" kada je upitan o odlasku srpskog napadača, o čemu je dodao i sledeće: - Ovo vam dođe kao dan žalosti u Firenci. Sećam se kada sam imao 15 godina i kada je Roberto Bađo prodat Juventusu. Bio sam na protestu na Pjaci Savonarola. I sada sam baš, baš besan. Zašto Fiorentina uvek mora sve svoje igrače da proda Juventusu?! Bar da proda nekom drugom klubu...

Mislio je Renco na igrače koji su prethodili Vlahoviću po ovoj "putanji", poput Federika Bernardeskija i Federika Kijeze, a slično se oseća i gradonačelnik Nardela:

- Kao navijač, ne mogu da sakrijem da je razočaravajuće da naš najbolji igrač odlazi usred sezone, i to u tim koji nam je direktan rival na tabeli Serije A. To vam je dokaz da se moderni fudbal sve više odvaja od navijača u smislu autentičnosti, jer ga vode ljudi koji imaju previše moći. Romantična ideja o igraču kao simbolu je davno nestala, ali postoje još uvek određene vrednosti i ona prava fudbalska strast u navijačkom taboru "viole". Ona se, nažalost, izgazi i ponizi situacijama kao što je ova aktuelna - rekao je gradonačelnik Firence za "Gazetu delo sport".

Podsetimo, reprezentativac Srbije je u fantastičnoj formi, dao je 21 gol na 24 ovosezonska nastupa, uz pet asistencija, pa i ne čudi što ga je Juventus poželeo u svojim redovima, a pritom je rešen da baš, baš mnogo novca uloži u njegov angažman.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna