MIRKO IVANIĆ, NAJBOLJI FUDBALER SUPERLIGE: "Barselona sledeća želja"

Zoran ĆOROVIĆ

01. 01. 2022. u 17:25

PLES na "San siru", pobedonosni pogodak Partizanu u derbiju, evroprojektil protiv Ludogoreca... Dominirao je Mirko Ivanić u 2021. i bio bukvalno nezamenljivi lider Zvezdine šampionske mašinerije, koja je posle 14 sezona donela klubu duplu krunu.

МИРКО ИВАНИЋ, НАЈБОЉИ ФУДБАЛЕР СУПЕРЛИГЕ: Барселона следећа жеља

FOTO: M. Vukadinović

 Kapiteni superligaških ekipa su prepoznali ko je odskočio i Mići uručili trofej za najboljeg fudbalera 2021. u 51. anketi "Novosti".

- Mnogo mi znači ovo priznanje, svima zahvaljujem - ponosno kaže Ivanić za "Novosti". - Kada te izaberu kapiteni i rivali sa terena, onda je to potvrda dobrog rada i da sam stvarno imao odličnu godinu. Kada vratim film, izdvojio bih dvomeč sa Milanom, gol Partizanu u ligi, finale Kupa protiv crno-belih, to što sam rešio meč protiv Ludogoreca, posebna je bila i utakmica u Bragi. Sve su to prelepe uspomene.

Ivanića ni malo ne sekira što se u Novu ulazi sa pet bodova manje od večitog rivala Partizana.

- Ubeđen sam da će i 2022. biti Zvezdina godina. Od kada sam došao, u prethodne tri sezone smo navikli da budemo ubedljivo prvi. Ovo je sada novo za nas, imaćemo dodatni motiv da se pokažemo i u težim situacijama. Partizanova prednost je apsolutno dostižna, igraće se još dva derbija. Čeka nas teška borba za titulu, ali imamo veoma iskusnu ekipu, najjaču u Srbiji. Odbrana titule je prioritet, a sa nestrpljenjem čekamo i istorijske bitke u osmini finala Lige Evrope.

FOTO: M. Vukadinović

Želja mu je da se Zvezda u Evropi odmeri sa najjačima.

- Voleo bih da izvučemo Barselonu. To bi bio vrhunski spektakl, da ponovo na "Marakani" ugostimo takvu svetsku ekipu. U ovoj fazi nema lakih rivala, ni mi nismo osrednji tim. Ko god nas izvuče, neće mu biti prijatno.

Zvezdinim navijačima poželeo je najlepše želje.

- Mnogo zdravlja i sreće, da provode vreme sa onima koje najviše vole i da dolaze na stadion. Podrška će nam biti potrebnija nego ikad ranije, da u narednih pet meseci preokrenemo situaciju na tabeli i da zablistamo u Evropi - ističe Ivanić. 

Ishrana, san, priroda

PODATAK za respekt - Ivanić je igrao na svih poslednjih 40 utakmica za Zvezdu.

- Vodio sam računa o ishrani, oporavku, snu, zahvalan sam klupskom nutricionisti i fizioterapeutima... Igrati na svaka tri dana je mnogo naporno. Ipak, dobro sam se osećao fizički i psihički. Dosta vremena provodim u prirodi, okružen sam ljudima koji mi prijaju, ne trošim energiju na nebitne stvari - kaže Ivanić.

Uživanje sa "Orlovima"

IVANIĆ je reprezentativac Crne Gore, ali normalno je što i selekciju Srbije doživljava kao svoju.

- Srbija nije ovako izgledala još od pokojnog Radomira Antića. "Orlovi" igraju sa zadovoljstvom i žarom. Uživao sam gledajući našu reprezentaciju i uveren sam da će biti još bolja na Mundijalu u Kataru - smatra Ivanić.

BONUS VIDEO: Ekskluzivno - novogodišnji intervju predsednika Vučića za "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽELIM DA KAŽEM ŠTA MI JE NA SRCU: Igor Duljaj emotivno govorio o sinu Dejana Stankovića