BOMBA U NOVOM SADU: Zdravko Kuzmanović pojačao Proleter

Novosti online

27. 12. 2021. u 21:44

FUDBALSKI klub Proleter dobio je veliko pojačanje, ali u upravi kluba. Novi sportski direktor superligaša iz Novog Sada postao je Zdravko Kuzmanović.

БОМБА У НОВОМ САДУ: Здравко Кузмановић појачао Пролетер

Foto: M.Vukadinović

Generalni direktor Proletera, Amir Bislimi, potvrdio je da je sa bivšim igračem Intera sklopljen dogovor i da čovek koji je 50 puta nosio dres sa nacionalnim grbom stupa na novu dužnost.

- Prvu informaciju da se Zdravko Kuzmanović nalazi u Srbiji dobio sam od administratora popularne instagram stranice ftbl.serbia. Proleter jeste bio u potrazi za sportskim direktorom, a posle dosta razgovora sa raznim kandidatima, došli smo do najboljeg. Ozbiljna karijera, ozbiljna neukaljana ličnost, to je Zdravko Kuzmanović. Mi smo klub koji se svake godine podižemo za lestvicu iznad. Posle par sastanaka i razgovora poklopile su nam se ambicije i ideje za dugoročnu strategiju, a to je razvoj mladih igrača uz par iskusnih i lidera na terenu. Želimo da klub živi od transfera i da se uvek nalazimo u prvih osam ekipa tabele Superlige - rekao je Bislimi za "Maksbet".

Nekada sjajni vezista je prošle godine objavio da završava karijeru. Ostao je u fudbalu i dobio je ulogu sportskog dikretora kluba iz Novog Sada.

- Zahvalan sam upravi Proletera na ukazanom poverenju. Kod ovog kluba i ljudi koji ga vode posebno mi se svideo pobednički mentalitet, tako da smo vrlo brzo napravili dogovor. Cilj je da svojim iskustvom i kontaktima olakšam klubu borbu za gornji deo tabele - poručio je Kuzmanović za "Maksbet".

Kuzmanović je pre 34 godine rođen u švajcarskom Tunu. U karijeri je igrao za Bazel, Fiorentinu, Štutgart, Inter, Udineze i Malagu. Za reprezentaciju Srbije nastupao je punih sedam godina, a bio je deo tima na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoafričkoj republici.

BONUS VIDEO: ZLATNA LOPTA FSS: Dušan Tadić prima priznanje od FSS

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)