BRANIOCI TROFEJA UZVRATILI UDARAC "Kapiteni biraju", 51. tradicionalna anketa "Novosti"

Đ. S.

23. 12. 2021. u 09:00

BRANIOCI krune uzvraćaju udarac. Aleksandar Katai i Dušan Tadić, prošlogodišnji pobednici ankete "Večernjih novosti" pod nazivom "Kapiteni biraju fudbalera godine", priključili su se ovogodišnjem izboru, što nam već drugog dana garantuje neizvesnu trku.

БРАНИОЦИ ТРОФЕЈА УЗВРАТИЛИ УДАРАЦ Капитени бирају, 51. традиционална анкета Новости

FOTO: M. Vukadinović

Njih dvojica su peti i šesti kandidat u konkurenciji za dve glavne kategorije zaslugom kapitena Spartaka i TSC, Mihajla Ivančevića i Saše Tomanovića.

Nosilac trake iz redova Subotičana Ivančević bez razmišljanja je "ispalio" ime vođe Ajaksa, budući da je u obzir uzeo sva dostignuća sa klubom i reprezentacijom i proglasio ga za prvu zvezdu srpskog fudbala. U domaćem prvenstvu slične parametre je primenio prilikom odabira Mirka Ivanića, koji se zasada izdvojio u trci našeg lista sa glasom više od konkurenata.

Međutim, sasvim očekivano, zbog glasa Tomanovića, Ivanić je dobio konkurenciju u saigraču, trostrukom osvajaču trofeja "Novosti" Aleksandru Kataiju, dok je za najboljeg domaćeg igrača od Aljaske do Australije izbor pao na Dušana Vlahovića, koji poput Ivanića zasada drži pol-poziciju u našoj trci posle drugog dela sa dva glasa. Nove izbore predstavićemo već u sutrašnjem broju.nĐ. S.

MIHAJLO IVANČEVIĆ  (Spartak)

Mihajlo Ivančević/FOTO: Privatna arhiva

Tim godine

Simić (Vojvodina) - Jovanović (Napredak), Dragović (C. zvezda), Vujačić (Partizan), Rodić (C. zvezda) - Marjanović (Napredak), Zdjelar (Partizan) - Katai (C. zvezda), Natho (Partizan), Ivanić (C. zvezda) - Gomeš (Partizan).

Fudbaler godine

MIRKO IVANIĆ

- KADA su u pitanju igrači Crvene zvezde, Mirka Ivanića vidim kao najkonkretnijeg. Upravo zbog toga, ofanzivac crveno-belih je moj izbor u ovoj kategoriji, a vredno je napomenuti i vrhunsku statistiku, kao i sposobnost da rešava bitne utakmice.

Prva zvezda

DUŠAN TADIĆ

O DUŠANU Tadiću dovoljno govori činjenica da je kapiten Ajaksa i reprezentacije. Imao je izvrsnu sezonu u Holandiji i Ligi šampiona, dao je gol i asistirao u Lisabonu, i sve potkrepio fenomenalnom statistikom.

REPREZENTACIJA

Rajković (Rems) - Milenković (Fiorentina), Spajić (Krasnodar), Pavlović (Monako) - Kostić (Ajntraht), Milinković-Savić (Lacio), Lukić (Torino), Ne. Maksimović (Hetafe), Tadić (Ajaks) - A. Mitrović (Fulam), Vlahović (Fiorentina).

SAŠA TOMANOVIĆ  (TSC)

Saša Tomanović/FOTO: Privatna arhiva

 

Tim godine

Borjan (C. zvezda) - Gajić (C. zvezda), Dragović (C. zvezda), Vujačić (Partizan), Urošević (Partizan) - Kanga (C. zvezda), Natho (Partizan) - Ivanić (C. zvezda), Katai (C. zvezda) - Gomeš (Partizan), Jovanović (Čukarički).

Fudbaler godine

ALEKSANDAR KATAI

- IGRAČ koji pravi ozbiljnu razliku na terenu, svaki kontakt sa loptom je opasnost za protivnika. Kada je Aleksandar Katai u igri, Zvezda igra sjajno i pravi odlične rezultate i zbog toga sam ga odabrao u ovoj kategoriji.

Prva zvezda

DUŠAN VLAHOVIĆ

VLAHOVIĆ - igrač koji je najviše napredovao, vidi se da radi na sebi maksimalno. Postiže sjajne golove iz utakmice u utakmicu, postao je mašina za golove, u budućnosti će biti sigurno još bolji. Klasa napadača za najveće klubove u Evropi.

Reprezentacija

Rajković (Rems) - Milenković (Fiorentina), Pavlović (Monako), S. Mitrović (Hetafe) - Radonjić (Benfika), Maksimović (Hetafe), Milinković-Savić (Lacio), Tadić (Ajaks), Kostić (Ajntraht) - A. Mitrović (Fulam), Vlahović (Fiorentina).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili