PARTIZAN SA KROVA NA KROV: Crno-beli žestoko kaznili promašaje sina bivšeg trenera Zvezde (VIDEO)

Novosti online

28. 11. 2021. u 15:19

DOŠLI su crno-beli na krov Tržnog centra Voždovac sa zebnjom da li je evropski kiks protiv Flore u Talinu ostavio traga, u prvih pola sata su i delovali stegnuto, ali kada je Kvinsi Menig otvorio bravu domaćina pitanje pobednika se više nije postavljalo.

ПАРТИЗАН СА КРОВА НА КРОВ: Црно-бели жестоко казнили промашаје сина бившег тренера Звезде (ВИДЕО)

Foto: M.Vukadinović

Samo 15 minuta od prve lopte u mreži Prekovića do treće je bilo dovoljno da iščezne svaka neizvesnost i da Partizan upiše 16. pobedu u 18 superligaških kola - 0:3 (0:1).

Odsustvo nekolicine standardnih igrača uz sveže rane donete sa Baltika uticale su na to da Stanojevićev tim u većem delu prvog poluvremena ne liči na ekipu koja je tokom najvećeg dela jeseni lako terorisala protivničke odbrane u Superligi. "Zmajevi" su bez većih problema zaustavljali napade gostiju daleko od gola Prekovića, a posle nešto više od pola sata igre imali i idealnu priliku da šokiraju favorita, ali je šut glavom Nikole Milojevića sa svega sedam-osam metara završio na levoj stativi Popovićevog gola.

Kao da su posle tog momenta crno-beli shvatili da je vrag odneo šalu, postali su konkretniji i agresivniji na protivničkoj polovini, posebno Kvinsi Menig koji je u Talinu bio možda i najslabija karika. Holanđanin je u 40. minutu okrenuo Hajdina na desnom boku, raspalio po lopti i pogodio desni donji ugao gola Voždovca. Na taj način nije samo pogurao svoj tim ka pobedi već je i dobio značajnu injekciju samopouzdanja obrisavši nekoliko slabih reakcija iz prvih pola sata u situacijama koje su mirisale na gol.

Foto: M.Vukadinović

 

U nastavku je svakav nagoveštaj neizvesnosti otklonjen već posle pet minuta igre kada je Menig golu dodao i asistenciju, a Rikardo Gomeš u svom stilu povukao loptu do desetak metara od gola Voždovca i rutinski stigao do 18. superligaške recke. Koliko su stranci nosili crno-bele ka četvrtoj pobedi nad Voždovcem u 2021. svedoči i poslednji, treći gol gde se Rikardo Gomeš našao u ulozi asistenta, a Danilo Pantić je bio zadužen za egzekuciju.

Partizan je sada vrlo blizu jesenjih počasti sa šest bodova više od večitog rivala (uz utakmicu više na kontu). Do spuštanja zavese na prvi deo sezone Stanojevićevu četu u Superligi očekuju utakmice protiv Novog Pazara i Kolubare u Humskoj i gostovanje Metalcu u Gornjem Milanovcu.

VOŽDOVAC - PARTIZAN 0:3

90` Igrači Voždovca pokušavaju da bar dođu do počasnog pogotka, ali im to ne polazi za rukom. Partizan sigurno privodi meč kraju.

87` Još jedan pokušaj Voždovca završava u rukama golmana Partizana. Ajdinović je pkušao svoj šut, ali Popović siguran.

83` Uglavnom su izmene najbitnija dešavanja u ovim trenucima, uz povremene napade na jednoj i drugoj strani. Od trećeg gola Partizana ritam je značajno opao, a Voždovac kao da se pomirio sa porazom.

77`Lutovac je mogao do gola, odlično ga je proigrao Jojić, a ovaj iz izgledne pozicije šutira malo pored gola.

75` Sjajna šansa za Voždovac! Hajdin je video da se Vujnović ubacio u šesnaesterac i da je potpuno sam, lepo ga je pronašao, ali je crnogorskom špicu u prijemu lopta pobegla.

Foto: M.Vukadinović

 

68`Lazar Pavlović propušta priliku da i on zebeleži gol za Partizan. Ređaju se šanse crno-belih, Voždovac se raspao.

66` Pantić je mpgao još jednom da se upiše u listu strealaca, ali je šutirao pravo u Prekovića, imao je slobodnog Rikarda, ali pokušao je sam da reši ovaj napad.

60`Ulaze u igru za Voždovac Ajdinović, Keita, a izlaze Milojević i Milosavljević.. Izašao je strelac i asistent Menig, a umesto njega na terenu je Lutovac

55`GOL! Pantić se upisao u strelce i završio posao za Partizan. Crno-beli rutinski rešavaju posao protiv Voždovca. Posle karambola u šesnaestercu Voždovca lopta se odbila do Pantića koji je bio sam ispred gola domaćih i opalio iz okreta za treći pogodak u sezoni.

50` GOL! Partizan je udvostručio prednost. Rikardo je matirao Prekovića na asistenciju Meniga. Preslikana situacija iz prvog poluvremena Milojević promašuje šansu, a onda tandem crno-belih stranaca surovo kažnjava - 0:2.

48` Opet Nemanja Milojević i opet pored gola. Sin bivšeg trenera Zvezde je danas jedina opasnost za Partizan. Ovo je bio njegov četvrti pokušaj da ugrozi Popovića.

47` Krenuo je Partizan furiozno u dugom delu. Odmah na startu prekid za crno-bele, ali Jojić je to loše uradio.

Foto: M.Vukadinović

 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45` Ne može Stanisavljević da nastavi igru, umesto njega je ušao Pantović. Partizan rešava prvo poluvreme u svoju korist.

40` GOL! Mening donosi prednost Partizanu. Iskupio se Kvinsi za promašaj iz 28. minuta i ujedno kaznio Voždovac, koji malo pre vođstva gostiju pogodio stativu. Pogrešio je Hajdin, lopta je posle toga došla do Meniga, koji je bio skroz iskosa, nije delovalo realno da šutne, a on je pogodio kontra ugao i matirao Prekovića. 

36` Voždovac pogađa stativu! Koliko sreće za Partizan. Nemanja Milojević sin nekašnjeg trenera Zvezde Vladana Milojevića umalo nije šokirao crno-bele. Glavom je gađao na centaršut Stanisavljevića, golman Popović je ostao ukopan, ali je lopta udarila u stativu. Najbolja prilika na meču. Minut kasnije ponovo šutira Milojević, ali ovog puta nije bio precizan.

33` Prvi žuti karton na utakmici dobio je Jojić zbog faula na sredini terena.

30` Partizan opet ne koristi odličnu sitauciju. Petljali su Menig i Rikardo i na kraju je lopta jedva došla do golmana Voždovca.

28` Velika šansa za Partizan. Menig se sada baš obrukao. Rikardo je ukrao loptu jednom defanzivcu Voždovca, krenuo je ka golu, umesto da šutira rešio je da odigra za Meniga koji se ubacivao sa strane, a krilni napadač Partizana je na petercu katastrofalno primio loptu, potpuno sam i dok se namestio, stigao je blok, pa je njegov udarac završio u spoljnem delu mreže.

18`Mening je opet pobegao odbrani Voždovca i pokušao da nađe Rikarda u petercu domaćih, ali lopta je bila brza i nije stigla do napadača Partizana.

13` Bilo je opasno u šesnaestercu Voždovca. Pantić je odradio solo akciju i punom snagom poslao centaršut po zemlji, po petercu, gde nije bilo nijednog od igrača Partizana da tu loptu preusmeri u mrežu. Dosta sreće za domaće.

10` Pokušao je i Voždovac, Milojević je odlično centrirao spoljnom, ali odbrana Partizana u poslednjem trenutku otklanja opasnost. Samo korner za domaće posle koga se ništa nije desilo

5` Opet prete gosti. Rikardo je bio u izglednoj situaciji, ali je šutirao visoko preko gola iz dobre situacije. Nije bilo potrebe da Preković reaguje.

Foto: M.Vukadinović

 

3` Krenulo je otvoreno. Prva akcija Partizana, Menig je centrirao sa desne strane, odbrana domaćih je izbila loptu, koja je došla do Jojića, koji je tukao odmah sa 17 metara - pored gola. To je bila prva pretnja crno-belih.

UOČI MEČA

VOŽDOVAC: Preković - Lasickas, Milović, Stanisavljević F , Hajdin - Purtić, Ivezić - A. Stanisavljević, Milosavljević, Milojević - Vujnović;

Klupa: Krunić, Bogdanović, Stojčev, Perošević, Mijailović, Pantović, Cvetković, Ajdinović, Stoisavljević, Keita, Mašović; Trener: Aleksandar Linta

PARTIZAN: Popović - Živković, Miletić, Saničanin, Urošević - Zđelar, Jojić - Pantić, Pavlović, Menig - Rikardo;

Klupa: Stevanović, Šćekić, Ostojić, Miljković, Štulić, Jović, Lutovac, Smiljanić; Trener: Aleksandar Stanojević

Neće izabranicima Aleksandra Stanojevića biti lako, s obzirom da crno-beli imaju dosta kasrovskih problema, a i rival se nalazi u sredini tabele, pa rasterećeno ulazi u meč sa crno-belima.

- Svi znamo koji nam je cilj u prvenstvu. Voždovac igra na specifičnom terenu, sa veštačkom travom, tako da ćemo morati da se adaptiramo. Spremali smo se za protivnika i dobro smo ga proanalizirali, rekao je trener fudbalera Partizana uoči utakmice 18. kola Superlige.

Duel protiv Voždovca na krovu "TC" Stadion dolazi u delikatnom trenutku, posle poraza od Flore u Ligi konferencija.

- U Talinu nas je više od poraza poremetila povreda Lazara Markovića, videćemo koliko će trajati oporavak. Prelom ključne kosti je težak, na više mesta - izjavio je Stanojević na konferenciji za medije.

Nikola Terzić i Filip Holender su povređeni, Igor Vujačić ima korona virus i na njih trener Partizana ne može da računa.

- Trener Aleksandar Linta je veoma posvećen, obraća pažnju na detalje. Fudbaleri Voždovca su izuzetno agresivni i u napadu i u odbrani. Imaju puno talentovanih igrača i ekipu za gornji deo tabele. Zbog veštačke podloge mnogo bolje igraju kod kuće nego na gostovanjima. To što imam četiri pobede protiv njih kao trener Partizana apsolutno ne znači ništa", zaključio je Stanojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri