'AJD TI U RED PO VIZU: Junajted dobio novog trenera... koji ne može u Englesku tako lako

Novosti online

27. 11. 2021. u 09:18

MANČESTER junajted ima novog trenera. Zapravo, imaće ga, kad reši jedan "Bregzit" problem.

АЈД ТИ У РЕД ПО ВИЗУ: Јунајтед добио новог тренера... који не може у Енглеску тако лако

Foto: AP

Podsetimo, iako su se na pomenutom radnom mestu minulih dana najavljivali i Maurino Poketinjo, Zinedin Zidan i Ernesto Valverde, umesto Olea Gunara Solskjera, koji je nedavno raskinuo saradnju sa klubom sa Old Traforda, Junajted će na šest meseci preuzeti Nemac Ralf Rangnik.

Ali, on neće čak ni sa tribina gledati ovog vikenda meč protiv Čelsija jer - u Englesku ne može da uđe.

Naime, kako javlja "Dejli star", Rangnik treba da stigne iz tabora moskovske Lokomotive, ge je bio direktor sporta i razvoja u klubu koji je danas postigao dogovor s kolegama iz Junajteda oko ovog transfera, ali - ne može da doputuje u Veliku Britaniju dok ne sredi papirologiju vezanu za vizu.

Naime, posle "Bregzita", britanskog napuštanja Evropske unije, nemački državljani mogu da bez vize dođu u "poslovnu posetu" Ujedinjenom Kraljevstvu, ali na Ostrvo ne mogu tek tako ako tamo treba da se zaposle. A kako Rangning upravo to želi, da se zaposli kao menadžer Mančester junajteda, za to mu je potrebna viza i - dobiće je tek sredinom sledeće sedmice.

Foto: EPA-EFE/ FILIP SINGER

Ralf Rangnik

Podsetimo, ovaj 63-godišnjak se smatra "kumom moderne nemačke trenerske škole fudbala" i dogovorio je šestomesečni ugovor sa Junajtedom.

Ralf Rangnik je svojevremeno bio i na kormilu Hanovera, Šalkea, Hofenhajma i Lajpciga, a prvi je u istoriji FK Ulm uspeo da taj klub uvede u Bundesligu.

Kao sportski direktor, uspešno je gradio timove Salcburga i Lajpciga, s kojim je iz četvrte lige stigao do samog bundesligaškog vrha.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri