VLAHOVIĆ JE OMILJENI SIN TOSKANE: Dušan i Fiorentina sanjaju otvorenih očiju

Novosti online

22. 11. 2021. u 12:00

SRPSKI napadač Dušan Vlahović je trenutno jedan od najboljih fudbalera Evrope. Pokazao je to u pobedi Fiorentine nad Milanom 4:3, kada je zasenio svog dečačkog idola Zlatana Ibrahimovića.

ВЛАХОВИЋ ЈЕ ОМИЉЕНИ СИН ТОСКАНЕ: Душан и Фиорентина сањају отворених очију

Tanjug/AP

Srbin je sa dva gola obezbedio pobedu svom timu i ovosezonski učinak dodatno poboljšao na 12 pogodaka i dve asistencije. Ljubičasti su na četiri boda od mesta koje vodi u Ligu šampiona i nadaju se da bi konačno mogli da izbore povratak na međunarodnu scenu.

Poslednji put Fiorentina je takmičarske utakmice van granica Italije igrala u sezoni 2016/17, kada je stigla do šesnaestine finala Lige Evrope, a što se tiče Lige šampiona, klub iz Firence nije bio među elitom još od sezone 2009/10, kada je takođe preskočena grupna faza (Lion, Liverpul, Debrecin), ali je kamen spoticanja bio Bajern Minhen i to zahvaljujući pravilu koje više ne važi, a odnosi se na gol u gostima (2:1, 2:3).

Opet se u Firenci sa punim ustima priča o izlasku na evropsku scenu, a sve to ne bi mogli bez Vlahovića, koji je, čini se, sve izvesnije do leta siguran stanovnik Firence. Nema više ni sukoba na relaciji napadač i navijači, pa je Dušan opet preko noći postao omiljeni sin Firence.

Trener fudbalera Fiorentine Vinčenco Italijano izjavio je danas da je srpski fudbaler fokusiran na predstojeće utakmice, kao i da je predodređen za velike stvari.

- Ne znamo kako će se priča oko njega završiti, ali Vlahović je uvek fokusiran na teren. Sada uživamo sa njim, i nadam se da će ostati skroman. On je predodređen za velike stvari - rekao je Italijano, preneli su tamošnji mediji.

Zimski prelazni rok odlična je prilika da se na njegovom transferu zaradi istorijski novac, jer sledeće sezone ulazi u poslednju godinu ugovora. Trenutno je najveća prodaja Fiorentine Rui Košta, koji je leta 2001. prešao u Milan za 41.320.000 evra.

Za Vlahovića klub traži 80.000.000, a, navodno, dosadašnje ponude ne idu preko 70.000.000 evra. I sve je izvesnije da će klub iz Toskane ići na rezultat, pa koliko uzme na leto. Navijači žele da gledaju Dušana, a i on nema ništa protiv toga da do leta ostane u Firenci. 

Lepo Srbinu, lepo klubu, a najlepše navijačima...

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!