KAKO SAM UPECAO ZLATNU RIBICU? Oglasio se čovek koji je pronašao Dušana Vlahovića

Novosti online

19. 11. 2021. u 10:08

EVROPSKI velikani se bore za potpis Dušana Vlahovića.

КАКО САМ УПЕЦАО ЗЛАТНУ РИБИЦУ? Огласио се човек који је пронашао Душана Влаховића

FOTO: AP

Nema dana da Srbina ne šalju u neki od klubova, Juventus, Totenhem, Arsenal, Bajern...

A tandem lovaca na talente Pantelao Korvino i Karlos Freitas zadovoljno trljaju ruke, jer su oni prvi videli u tada talentovanom napadaču Partizana nešto što niko drugi nije…

Nekoliko godina kasnije Dušan Vlahović postao je jedan od najtraženijih napadača današnjice. Ispostavilo se da su u Fiorentinu za simboličnu cifru doveli “zlatnu koku”.

Karlos Freitas u intervjuu za Gazetu delo Sport prisetio se kako su on i njegov tadašnji najbliži saradnik "upecali zlatnu ribicu" za siću.

- Korvino i ja smo ga odveli u Fiorentinu za 1.700.000 evra. Prvi put kada sam ga video imao je, mislim, 16 godina, igrao je za Partizan i bio levonogi napadač već visok 1,90. Mislio sam. Odlukom da ga kupimo njime smo zauzeli mesto za jednog evropskog igrača koji ne dolazi iz zemlje Evropske unije - odmotavao je Karlos Freitas film kroz smeh.

Prisetio se Karlos Freitas duela Sasuola i Fiorentine. Na klupi tima iz Firence sedeo je Stefano Pioli, sadašnji trener Milana, i bio je “zaljubljen” u Dušana Vlahovića. Žrtvovao je Čolita za taj meč, opredelio se da forsira talentovanog srpskog napadača, bio je ubeđen da je izdanak Partizanove škole predodređen za velika dela.

- Sećam se meča u Ređo Emiliji protiv Sasuola, završen je 3:3. Izostavio je Simeonea da bi pustio Vlahovića da igra. I on je verovao u njega.

Nema dilemu nekadašnji sportski direktor Fiorentine da će Vlahović napraviti veliki karijeru. Predviđa mu igranje u nekom evropskom gigantu. Mnogi su još na zimu bacili oko i počeli da obleću oko Artemio Frankija.

- Vidim ga u velikom evropskom timu. Da je Dušan otišao u Holandiju ili Austriju, možda u Salcburg kao Haland, postigao bi 30 golova i imao isti put kao Erling. Pre nekoliko dana igrao je u Lisabonu protiv Portugalije. On je 21-godišnjak sa ličnošću kakvog nikada nisam video, predodređen je da radi velike stvari - zaključio je Karls Freitas.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije