ZVEZDIN DRES UZ MARINKOVU SLIKU: Legendarni fudbaler se potresnim govorom oprostio od velikog prijatelja i umetnika

Novosti online

11. 11. 2021. u 12:38

POZNATI pevač narodne muzike Marinko Rokvić preminuo je šestog novembra posle borbe sa rakom pankreasa, a u njegovu čast danas je održana komemoracija u Kamenoj sali Radio Beograda.

ЗВЕЗДИН ДРЕС УЗ МАРИНКОВУ СЛИКУ: Легендарни фудбалер се потресним говором опростио од великог пријатеља и уметника

Foto: Z.Jovanović

Istog dana obaviće se i sahrana u 14.30 na Novom bežanijskom groblju.

Poznato je da je Marinko Rokvić bio veliki navijač Crvene zvezde, a tokom života je stekao i brojne prijatelje među fudbalerima kluba sa Marakane, pa su neki od njih i bili na komemoraciji, poput Dragana Džajića i Boška Đurovskog.

Upravo je Boško Đurovski bio jedan od njegovih najboljih prijatelja, fudbaler koji je za Zvezdu igrao 11 sezona, a kasnije bio i njen trener.

Đurovski je doneo dres Zvezde, postavio ga pokraj slike Marinka Rokvića, a zatim održao potresan govor na komemoraciji, tokom kojeg je u nekoliko navrata sprečavao suze uz drhtavi glas.

Ispričao je koliki je Zvezdaš bio Marinko, kako su se družili, kako su često ostajali u kafani do ranih jutarnjih sati, a posebno mu je bila urezana i jedna pesma, koju je tada zamolio da mu otpevaju sinovi.

- Ima jedna anegdota gde se pokazuje koliko si bio veliki čovek, ljudska gromada. To je bilo posle tvog koncerta u Sava centru, gde sam imao čast da budem u prvom redu. Posle koncerta smo sa tvojom porodicom otišli u kafanu, gde si u cik zore zamolio sinove Nikolu i Marka da otpevaju jednu pesmu, koja nije bila tvoja, mogao si da pevaš milion tvojih pesama, ti si, dragi moj druže, pokazao svoju veličinu, da nisi sujetan, da nemaš kompleksa, zamolio si da otpevaju pesmu Šabana Šaulića "Tamo iza onih brda", jer si se setio svoje majke i svog oca - rekao je Boško Đurovski, nakon čega su mu se pridružili Marinkovi sinovi, Marko i Nikola, koji su se uz suze oprostili od Marinka Rokvića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)