KAKO JE GENIJE PROPAO U LIVERPULU: Lazar Marković u rangu Ronalda i Mesija

Novosti online

04. 11. 2021. u 11:46

KAPITEN Partizana Lazar Marković je jedan od najboljih fudbalera crno-belih, a svojevremeno je bio i jedan od najvećih talenata u evropskom fudbalu.

КАКО ЈЕ ГЕНИЈЕ ПРОПАО У ЛИВЕРПУЛУ:  Лазар Марковић у рангу Роналда и Месија

FOTO: M. Vukadinović

Bio je velika nada kako crno-belih, tako i Liverpula, u koji je prešao 2014. godine iz Benfike. Marković je imao odličnu sezonu u Portugaliji, nekoliko evropskih velikana je bilo zainteresovano za njega, ali odlazak na Ostrvo se ipak nije ispostavio kao sjajno rešenje.

Odigrao je samo 20 mečeva za prvi tim, a četiri godine je proveo na pozajmicama. Sada je ponovo u svom voljenom klubu, jedan je od glavnih motora ekipe, a nakon odlaska Vladimira Stojkovića postao je kapiten. „Goal“ je upravo podsetio na Markovićev period u Liverpulu, uz naslov: „Kako je genije Marković doživeo neuspeh u Liverpulu?“

– Lazar Marković je genije u malom fudbalu - istakao je nekadašnji golman Liverpula Adam Bogdan.

„Goal“ se prisetio i izjave nekadašnjeg trenera Partizana Avrama Granta, koji je 2014. godine bio oduševljen Markovićevim talentom.

– Ne volim da upoređujem igrače, jer sam u karijeri radio sa dosta vrhunskih fudbalera. Ako ostavimo po strani Mesija i Ronalda, onda je Marković jedan od najvećih talenata od 19 godina koje sam video. Drago mi je što sam imao priliku da radim sa njim - istakao je tada Grant.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

LUKA JOVIĆ POSTAJE FUNKCIONER: Igrač Reala novi sportski direktor ekipe iz Republike Srpske