SITI OPET GAZI: Gvardiola duplo bolji od Fergija i Vengera po goleadama u Ligi šampiona

Novosti online

19. 10. 2021. u 21:12

PEP Gvardiola i Mančester siti nastavljaju da krstare Ligom šampiona.

СИТИ ОПЕТ ГАЗИ: Гвардиола дупло бољи од Фергија и Венгера по голеадама у Лиги шампиона

FOTO: AP

"Građani" su nokautirali Klub Briž sa 1:5 (0:2) i tako posle poraza u Parizu uspeli da se vrate na staze uspeha. 


A i da ispisuju neke stranice fudbalske istorije.


Gvardioli je, naime, ovo bio čak 19. put da njegov tim postigne bar pet golova na jednom meču elitnog evropskog klupskog nadmetanja.


To je više nego dvostruko više nego što su to ostvarili njegovi prvi pratioci na "večnoj listi", Aleks Ferguson i Arsen Venger, koji su to ostvarili na po osam utakmica.

FOTO: EPA

Aleks Ferguson


U ovoj pobedi, gol (četvrti) je dao i Kol Palmer, koji je postao deseti najmlađi Englez koji je bio strelac u Ligi šampiona, učinio je to 19 godina i 166 dana posle rođenja.


Pre njega, mrežu domaćih su zatresli Kanselo, Mahrez iz penala i Voker, a nakon što je Vanaken postigao utešni gol za Belgijance, Mahrez je svojim drugim na meču u 84. minutu postavio konačan rezultat.


Pored "građana", u popodnevnom terminu ubedljiv je bio i Sporting, koji je kao gost deklasirao ekipu Bešiktaša sa 1:4 (1:3). Na rano vođstvo Portugalaca (Koateš je bio precizan u 15. minutu), Turci su izjednačili golom Larina, na asistenciju Pjanića, ali su već do poluvremena gosti imali dva pogotka prednosti jer su se u strelce upisali Koteš po drugi put, te Sarabija, dok je minut pre kraja to uradio i Paulinjo.


I pored ovog uspeha, Sporting je sa tri boda ostao pretposlednji u svojoj grupi, ispred Bešiktaša koji je i dalje na "nuli", dok su za lidersku poziciju u večernjem terminu igrali Ajaks i Borusija Dortmund.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!