ON ZVEZDU GLEDA SRCEM: Ovo je poslednji meč koji je video svojim očima - sve je krenulo naopako, na kraju se završilo pobedom (VIDEO)

Novosti online

15. 10. 2021. u 14:09

NAVIJAČKA strast ne poznaje granice, a to nam najbolje potvrđuje slučaj Jakova Jakšića, koga ni činjenica da razaznaje samo obrise i boje, a i to na daljinu do jednog metra, ne sprečava da dolazi na utakmice i bodri Crvenu zvezdu.

ОН ЗВЕЗДУ ГЛЕДА СРЦЕМ: Ово је последњи меч који је видео својим очима - све је кренуло наопако, на крају се завршило победом (ВИДЕО)

foto: Jutjub/printskrin

Povodom dana slepih i slabovidih, Crvena zvezda je ugostila svog velikog navijača Jakova Jakšića, koji je pre 11 godina gotovo u potpunosti izgubio vid. Sada može da razaznaje obrise i boje i vidi samo sa izuzetno male udaljenosti do jednog metra.

Jakov je učlanjen u Crvenu zvezdu odmah posle rođenja, dok je imao 10 dana. Zvezdu prati još iz perioda kada su za nju igrali igrači iz zlatne generacije.

Ipak, jednu utakmicu posebno pamti. To je utakmica koju je poslednju mogao da gleda svojim očima, jer je posle toga izgubio vid.

- Ona utakmica koja je meni posebno draga jeste ona kada smo brat i ja bili na utakmici Zvezda - Dinamo Tbilisi, nakon poraza od 2:0 u Gruziji. Padala je neka strašna kiša, utakmica je počela sve kako ne treba da krene, međutim, na kraju je završila pobedom od 5:2. Pošto ovo pričamo povodom dana slepih i slabovidih, to je poslednja utakmica koju sam ja video svojim očima i zapamtio golove sa te utakmice. Nakon toga sam slabo više mogao vizuelno da pratim utakmice Crvene zvezde - otkrio je Jakov u intervjuu za klupsku televiziju.

Jakov je inače, kako čujemo, ostao i bez posla, pošto je prethodno radio u firmi koja zapošljava slepe i slabovide, pa se u Zvezdi nadaju da će se naći humani ljudi koji bi mogli da mu pomognu da se ponovo zaposli uprkos zdravstvenom hendikepu koji ima.

BONUS VIDEO - Himna Srbije na Marakani

(Telegraf.rs)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna