DANSKA HIT KVALIFIKACIJA: "Vikinzi" sa 22:0 jure ka Mundijalu

G. K.

08. 09. 2021. u 22:41

FUDBALSKA reprezentacija Danske zasenila je sve ostale selekcije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru, pošto je maksimalnih šest pobeda iz isto toliko odigranih mečeva ostvarila uz gol-razliku od 22:0!

ДАНСКА ХИТ КВАЛИФИКАЦИЈА: Викинзи са 22:0 јуре ка Мундијалу

Foto AP

Izabranici Kaspera Hjumlanda su u svojoj grupi F redom pobeđivali ekipe Izraela (2:0, 5:0), Moldavije (8:0), Austrije (4:0), Farskih Ostrva (1:0) i Škotske (2:0) i ukoliko u preostalih četiri kola Kasper Šmajhel ne bude vadio loptu iz mreže, Danci će postati tek peta reprezentacija u istoriji fudbala (uz Jugoslaviju, Englesku, Belgiju, Italiju) koja je evropske kvalifikacije završila bez primljenog gola.

Jugoslavija je na putu za Svetsko prvenstvo 1954. godine ostvarila sve četiri pobede bez primljenog gola (dva puta sa 1:0 slavili nad Grčkom i Izraelom) i otišla na završni turnir.

Ipak, pred Dancima nije tako naivan zadatak, jer gostuju Moldaviji i Škotskoj, a dočekaće selekcije Austrije i Farskih Ostrva. Interesantno je da Danska uopšte nije redovan učesnik svetskih šampionata, na koji će sada doći šetnjom, po svemu sudeći. Odigran je 21 Mundijal u istoriji, a "vikinzi" su nastupili na tek pet (četvrtfinale 1998. najveći uspeh).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PARTIZAN SE OGLASIO O POVREĐENIM IGRAČIMA: Evo kakvo je stanje sa Jovanovićem i Saldanjom