IDEMO NA TRENING Piksi pred Katar: "I ako pobedimo, i ako izgubimo, sve će biti potpuno isto"

Đ. S.

01. 09. 2021. u 09:30

SELEKTOR srpskih fudbalera Dragan Stojković, bez uvijanja i foliranja, izlizanih izraza o važnosti svakog meča, najavio je večerašnji prijateljski okršaj sa Katarom (20.45) u Debrecinu.

ИДЕМО НА ТРЕНИНГ Пикси пред Катар: И ако победимо, и ако изгубимо, све ће бити потпуно исто

FOTO: FSS

Na utakmicu sa domaćinom predstojećeg Mundijala gleda kao na jači sparing pred bitnije izazove u kvalifikacijama za SP - Luksemburg u Beogradu (4. septembar) i Republiku Irsku u gostima tri dana kasnije.

- Rezultat protiv Katara apsolutno ništa ne znači. Mislim da neće uticati ni na posetu za meč sa Luksemburgom. I ako pobedimo, i ako izgubimo, sve će biti isto, mi ćemo želeti da dobijemo meč u kvalifikacijama. Zato nemojte previše da obraćate pažnju na rezultat utakmice, nego uživajte u tih 90 minuta. Biće to baš dobar trening i priprema za ono što nas čeka - poručio je Piksi iz Mađarske.

Mogao je Stojković zadovoljno da trlja ruke posle starta klupske sezone, nosioci igre su u zavidnoj formi u svojim timovima, ali kako kaže, najvažnije mu je u kakvom raspoloženju igraju za reprezentaciju Srbije.

- Koliko vidim, momci dobro igraju u klubovima, pogotovo oni koje javnost malo više gleda, kao što su Mitrović, Vlahović... Što se njihove forme tiče, mene to ne zanima previše, nego kako igraju u dresu reprezentacije Srbije. Forma mora da bude na piku kada igraju za državni tim. Ako su na spisku, onda je forma dobra za moj sud, zato sam ih i pozvao da budu deo tima.

Poželeo je i da publika podrži nacionalni tim, koji će posle više od 20 meseci ponovo igrati pred navijačima na beogradskom stadionu "Rajko Mitić" u subotu.

- Mi smo svi ovde da pružimo zadovoljstvo navijačima. Fudbal se igra zbog tih ljudi, za to živimo i jedva čekamo utakmicu sa Luksemburgom, da tribine budu popunjene, koliko mere dozvole. Važna je dobitna kombinacija: mi smo se uželeli njih, oni su se uželeli nas, 4. septembra se vidimo, pa da uživamo u utakmici - podvukao je Piksi.

VULIN POSETIO "ORLOVE"

MINISTAR unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin posetio je "orlove" uoči puta u Debrecin i poželeo im uspehe.

Vulin je naglasio da će se policija postarati da utakmice prođu u najboljem redu i miru, a da je na sportistima da ostvare najbolje rezultate i donesu radost građanima. Prema njegovim rečima, negativne pojave u sportu suzbijaju se uz striktno poštovanje zakona i država je pokazala da je sposobna i spremna da se obračuna sa svakim nasilnikom, ali ono što je teže zaustaviti je govor mržnje i to je nešto sa čim celo društvo mora da se bori i da takvo ponašanje osudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri