DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI: Dosta igrača Zvezde i Partizana mi se sviđa, ali oni igraju za neke druge reprezentacije

Novosti online

27. 08. 2021. u 12:22

FUDBALSKA reprezentacija Srbije utakmicama protiv Luksemburga 4. septembra u Beogradu i Irske tri dana kasnije u gostima nastavlja učešće u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje se 2022. godine održava u Kataru.

ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПИКСИ: Доста играча Звезде и Партизана ми се свиђа, али они играју за неке друге репрезентације

FOTO: N. Iljukić

Prethodno je na programu prijateljska utakmica sa Katarom koja se igra 1. septembra. O ovim mečevima, ali i imenima igrača na spisku govorio je selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi.

- Računam na sve igrače, to sam im rekao od prvog dana, pitanje je samo ko će krenuti, ko će ući, oni znaju da imaju respekt sa moje strane. Ovo je druga runda kvalifikacija, mnogo važan period, pre svega mečevi sa Luksemburgom i Irskom, sve znanje i sav fokus ćemo usmeriti na te dve utakmice. Vi znate kakav stav imam prema prijateljskim utakmicima, ali to moramo da odigramo. Tu će neki igrači dobiti šansu, oni koji su imali manju minutažu. Ono što je najvažnije za Srbiju su 4. i 7. septembar - rekao je Stojković.

Na spisku su i neka nova imena poput Mileta Svilara, Veljka Birmančevića i povratnika Matije Nastastića.

- Po imenima je to negde ista grupa kao i prošli put. Grupa u koju verujem, poseduju kvalitet za ono što tražimo i očekujemo. Mogu da iznesu teret. Mislim da su zaslužili da se nađu na spisku i verujem u kvalitet koji imaju. Ne moram da obrazložim ponaosob, stojim iza ovoga i mislim da nisam pogrešio. Birmančević je već igrao za našu mladu reprezentaciju, nije nepoznanica, raduje me momenat njegove odlične frome, otkako je otišao u Malme njegove igre i golovi su na zavidnom nivou. To me je negde nateralo da ga pozovem, zaslužio je da se nađe na spisku, formom, golovima i ponašanjem.

Potom je govorio i o Nastastiću, povratniku u redove Fiorentine.

- Nisam menadžer, niti je to moj posao, oni su tako izabrali, znaju svoj posao. Za neke ne znam, juče sam video da je Nastasić u Fiorentini, meni nije bitno da li je u Šalkeu ili Fjorentini, meni je bitan on kao on.

Bivši štoper Fiorentine u klubu igra sa trojicom srpskih fudbalera - Nikolom Milenkovićem, Dušanom Vlahovićem i Aleksom Terzićem.

- Ispada da ćemo da im uzmemo pola tima, praktično pola Fiorentine igra za nas. Drago mi je da su na jednom mestu, to je dobra stvar i zbog komunikacije i uigravanja. Dobro je za njega da se vratio u klub koji mu je pružio šansu kada je otišao u inostranstvo. Verujem da će svojim kvalitetom, pozitivno uticati na svoju ekipu, tako i na reprezentaciju.

FOTO: FSS

Bilo je priče o Crvenoj zvezdi i Partizanu koji su izborili učešće u Evropi.

- Oduševljen sam plasmanom Zvezde i Partizana. To je strahovito dobar rezultat za klupski fudbal, stalno govorimo o tom 15. mestu i koeficijentima, na dobrom smo putu da dobijemo dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sinoć su potvrdili da su zasluženo u grupnoj fazi dva takmičenja, a to je jako važno.

Ipak, na spisku nema nijedan igrač iz večitih rivala. Jedini fudbaler iz domaće lige je Marko Petković, član TSC-a.

- Meni se dosta igrača sviđa i iz Zvezde i Partizana. I njihov kvalitet i njihova forma, ali ti igrači koji se meni sviđaju ne mogu da igraju za Srbiju. Pričali smo sa UEFA, probali, ali oni igraju za neke druge reprezentacije. U poređenju sa drugom grupom, ova koja se našla na spisku, onda je jasno svima u čiju korist to ide. Daleko od toga da ne respektujem sve te igrače, ali imamo veliki kvalitet. Ovo je po meri Zvezde i Partizana, Liga šampiona je nešto više. Za Zvezdu smo znali da će proći jer je pobedila sa 4:0 u prvom meču, a za Partizan smo očekivali. Mnogo lepih stvari se dešava u srpskom fudbalu i domaće prvenstvo nas raduje, sve u Savezu. Prvih šest kola je odigrano u fenomenalnoj atmosferi, bez negativnih komentara, gledam mnogo utakmica i raduju me komentari trenera. Podignut je nivo, na dobrom smo putu da ne crvenimo, ne smemo da skrenemo sa njega. Mislim da je završena priča o sumnjivim rezultatima. Rekli smo da je ovo poslednji trenutak da napravimo prevrat u srpskom fudbalu, krenuće izgradnja Nacionalnog stadiona, plus Zvezda i Partizan. Sve je to dobro za srpski fudbal.

Blizu je i prvi ovosezonski derbi.

- Volim to, jedva čekam, ali nisam uzbuđen. Igramo fudbal zbog publike, to je ono što ćemo dočekati ovde u Beogradu - zaključio je Stojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju