SERGEJ PRE VLAHOVIĆA: As Lacija daleko najskuplji pojedinac na spisku selektora Srbije

B. A.

21. 08. 2021. u 20:13

NA spisku selektora Dragana Stojkovića objavljenom u petak, za tri utakmice u septembru, našao se čak 31 fudbaler, a među njima daleko najskuplji, prema procenama specijalizovanog sajta "Transfermarkt" je Sergej Milinković-Savić.

СЕРГЕЈ ПРЕ ВЛАХОВИЋА: Ас Лација далеко најскупљи појединац на списку селектора Србије

FOTO: M. Vukadinović

As Lacija istaknut je kao igrač čija je vrednost 70 miliona evra, tako da je daleko iza sebe ostavio "konkurenciju".

MAKSIMOVIĆ IZUZETAK

PIKSI je pozvao skoro sve naše najskuplje fudbalere, a najvredniji među onima koji se tu nisu našli je defanzivac Nikola Maksimović (10 miliona evra), koji bi bio deseti na rang-listi "orlova". Iskusni štoper i bek, trenutno je bez kluba, pošto mu je istekao ugovor sa Napolijem.

Visoku cenu imaju i Luka Milivojević i Nemanja Matić (po osam miliona), koji su se oprostili od A tima, kao i tinejdžer Filip Stevanović (6,5), ranije krilo partizana, a sada Sitija, na pozajmici Herenvenu.

Popularni SMS je već duži period prvi među "orlovima" po tom parametru, iako ostalima povremeno skoči cena. Trenutno je to slučaj sa Dušanom Vlahovićem, koji je jedna od zvezda prelaznog roka, i za njega se otimaju Atletiko, Totenhem i još neki klubovi. Međutim, zasad je golgeter Fiorentine (40 miliona evra) još daleko od Sergeja. Odlično se kotira i krilni fudbaler Ajntrahta, Filip Kostić (30 miliona), koji bi takođe mogao da promeni sredinu ovog leta.

Najbolje plasirani defanzivac na rang-listi "orlova", koji će igrati prijateljski meč protiv Katara i kvalifikacione duele sa Luksemburgom i Republikom Irskom (1, 4. i 7. septembra) je Nikola Milenković. Talentovani odbrambeni igrač je bio na meti premijerligaša, ali je u četvrtak produžio ugovor sa Fiorentinom. Luka Jović je u junu 2019. vredeo 60 miliona, međutim, nije se snašao u Realu, pa mu je cena "klizila", i sada se stabilizovala na 20 miliona, što mu je dovoljno da bude u naših "top 5".

Ono što je čudno u proceni "Transfermarkta" su brojke koje stoje uz Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića, dvojice naših najboljih fudbalera. Kapiten Ajaksa i virtuoz sa loptom, košta 18 miliona, i "opravdanje" za tu cenu mogu samo da budu godine, budući da će Tadić u novembru proslaviti 33. rođendan. Strelac broj jedan u istoriji naše reprezentacije (41 gol), Mitrović, označen je kao igrač od 16 miliona, a kakav-takav razlog za to može da bude jedino činjenica da se takmiči u drugoj ligi za Fulam, klub koji je mnogo ispod njegovog nivoa.

PRVIH DESET

FOTO: M. Vukadinović

1. S. Milinković-Savić (Lacio) 70

2. Vlahović (Fiorentina) 40
3. Kostić (Ajntraht) 35
4. Milenković (Fiorentina) 25
5. L. Jović (Real) 20
6. Tadić (Ajaks) 18
7. A. Mitrović (Fulam) 16
8/9. Grujić (Porto) 15
8/9. Ne. Maksimović (Hetafe) 15
10. Račić (Valensija) 10
* Po "Transfermarktu"
       u milionima evra.

Otkako Vladimir Stojković nije u A timu, za mesto među stativama se bore Marko Dmitrović i Predrag Rajković, a kada bi se sudilo po ovom rangiranju, golman Sevilje bi bio ispred čuvara mreže Remsa - 9:8 (u milionima evra). Uz debitanta Mileta Svilara iz Benfike, stoji "cifra" od dva miliona.

Samo dvojica sa spiska su procenjena na manje od milion, a to su golman Kortrajka Marko Ilić (800 hiljada evra) i bek TSC Marko Petković (600 hiljada). Po "Transfermarktu", defanzivac tima iz Bačke Topole je 146. po vrednosti među srpskim fudbalerima, ali je ipak ušao u "klub 31", za predstojeće reprezentativne izazove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave