POJAČANJA U NIŠU: Vratio se "bombarder sa Čaira", stigao i "kralj asistencija"!

Novosti online

20. 08. 2021. u 17:48 >> 17:56

FUDBALSKI klub Radnički vredno je radio na jačanju igračkog kadra u toku današnjeg dana. Stigli su Branislav Tomić (26) i Lazar Arsić (29).

ПОЈАЧАЊА У НИШУ: Вратио се бомбардер са Чаира, стигао и краљ асистенција!

FOTO: FK Radnički/Marko Aleksovski

Zanimljivo je da je Lazar Arsić već nastupao na Čairu, te dobro poznaje klub. Nišlije ga pamte kao "bombardera" koji je bez mnogo problema iz prekida "cepao" mreže rivala. 

- Prelep je osećaj vratiti se ovde. Vezan sam za Niš i Radnički. Najlepših godinu i po dana u fudbalskoj karijeri proveo sam u Nišu. Uživao sam u radu sa svim fudbalerima i trenerima ovde. Iz tog prijateljstva rodilo se i kumstvo. Najlepše moguće uspomene me vezuju za Radnički. Želim da pomognem klubu da se vratimo u Evropu. Niš to zaslužuje i Radnički kao klub. To je jedini smer kome ćemo težiti do kraja sezone. 

Trener kluba Aleksandar Stanković u prethodnoj sezoni obezbedio je opstanak u ligi, a sada sa timom pokušava da obezbedi mesto koje vodi u Evropu. 

-  Svaki profesionalni sportista mora da se privikava na zahteve trenera i ambicije kluba. Neće biti problema, navikao sam se na to. Sa Nikolom Stankovićem sam sarađivao u Surdulici, znamo se, tako da će i to biti olakšavajuća okolnost.

Otkrio je povratnik na Čair i gde sebe vidi na terenu. 

- U prvom mandatu igrao sam iza špica, tu se najbolje osećam na terenu. Mogu da igram i na krilnim pozicijama, videćemo kako će šef to zamisliti. Tu sam, daću svoj maksimum u svakoj utakmici. Ono što mogu da kažem da me krasi agresivnost i glad za golovima. To će dosta pomoći ekipi da se podigne i da nas unapredi u borbi za visok plasman na tabeli.

Tomić, rođeni Čačanin dolazi iz Novog Pazara. Postigao je tri pogotka uz deset asistencija prethodne sezone. Ono što krasi Tomića jeste polivalentnost. Primarna pozicija mu je desno krilo, a podjednako dobro se snalazi i na levoj strani terena, kao i iza napadača. 

-  Velika mi je čast što sam došao u Radnički. Znam koliko je to dobar klub i koliku istoriju ima.  Jako sam ponosan zbog toga, daću sve od sebe da u najmanju ruku ponovim igre iz prethodne sezone, a što da ne i da ih nadmašim, počeo je Tomić razgovor za zvanični sajt Radničkog. 

Neće mu trebati mnogo vremena za aklimatizaciju na novu sredinu, dosta igrača poznaje iz ranijeg perioda svoje karijere. 

- Sve ih poznajem, dosta njih su mi prijatelji, a i znamo se sa terena. Nadam se da ćemo zajedno klubu donositi nove pobede. 

S obzirom da nam predstoji reprezentativna pauza nova pojačanja imaće dovoljno vremena da se uigraju i pomognu timu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna