PARTIZAN ŽELJNO ISČEKUJE OVAJ TRANSFER: Evo koliko će crno-beli zaraditi od prodaje Dušana Vlahovića u Madrid

Novosti online

17. 08. 2021. u 17:38

EVROPA bruji o potencijalnom transferu Dušana Vlahovića. Za njega se već nekoliko meseci interesuju fudbalski giganti, a čini se da će u trci za njegov potpis na kraju pobediti Atletiko Madrid koji je bio konkretniji od Totenhema.

ПАРТИЗАН ЖЕЉНО ИСЧЕКУЈЕ ОВАЈ ТРАНСФЕР: Ево колико ће црно-бели зарадити од продаје Душана Влаховића у Мадрид

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Nezvanično, Vlahović bi trebalo do kraja meseca da se preseli u redove šampiona Španije i to za čak 70 miliona evra, pa bi tako postao i najskuplji srpski fudbaler svih vremena. "Skinuo" bi sa trona Luku Jovića, koji je za 55 prešao u redove gradskog rivala Real Madrida, ali sve pod uslovom da dođe do konačnog dogovora.

Fiorentina je želela da zadrži svog najboljeg igrača i strelca iz prošle sezone, ali kako Vlahović ne želi da potpiše novi ugovor - sve su prilike da će Italiju zameniti Španiju i to u rekordnom transferu.

Ako se zaista ispostavi da je njegova cena 70 miliona evra, da li i njegov bivši klub Partizan može nečemu da se nada?

Vlahović je bio najmlađi debitant i strelac u istoriji Partizana, za koji je zaigrao sa samo 16 godina, ali je već do punoletstva bio član Fiorentine. Kako je Viola objavila pre dve godine, Vlahović je u njihove redove stigao 2018. za 1,5 miliona evra, dok je još oko pola miliona evra plaćena kompenzacija agentu Faliju Ramadaniju.

Nisu se spominjali "procenti od naredne prodaje", ali Partizan donekle "štiti" FIFA mehanizam o solidarnosti transfera koji će im takođe doneti novac.

"Ako profesionalni igrač prelazi u drugi klub tokom trajanja ugovora, 5% od svake naknade, ne računajući naknadu za obuku i razvoj igrača koja se plaća njegovom bivšem klubu, odbija se od ukupnog iznosa takve naknade i raspoređuje od strane novog kluba kao solidarni doprinos klubu (klubovima) koji su učestvovali u njegovoj obuci (treniranju) obrazovanju tokom godina", navodi se u FIFA pravilniku o transferina.

Ovo ne znači da će Partizan dobiti svih 5% naknade, nego njima sledi deo rezervisan za razvoj Vlahovića za period kada je bio u klubu. Preciznije, to je period od 14. do 18. rođendana talentovanog napadača.

Prema tome, Partizan bi mogao da dobije oko 2% od transfera Vlahovića, što bi u slučaju da je transfer zaista vredan 70 miliona evra - trebalo da iznosi oko 1.400.000 evra.

Takođe, tu je i trening kompenzacija na ime koje će Partizan zaraditi još oko 300 hiljada evra.

Solidan novac koji će pomoći klubu u vreme kada prihodi nisu veliki, ali ako pričamo o najskupljem srpskom igraču svih vremena - očekivanja su svakako veća od toga.

Da rezimiramo, Partizan bi sa sve obeštećenjem pri transferu Vlahovića u Violu zaradio ~ 3,2 miliona evra.

(MONDO)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju