STANKOVIĆ TUŽAN POSLE PORAZA: Videćemo šta i kako dalje, krivica je moja

Novosti online

10. 08. 2021. u 22:14

DEJAN Stanković nije mogao da sakrije tugu posle poraza Crvene zvezde u Tiraspolju od Šerifa - 1:0.

СТАНКОВИЋ ТУЖАН ПОСЛЕ ПОРАЗА: Видећемо шта и како даље, кривица је моја

FOTO: FK Crvena zvezda

Crveno-beli su eliminisani iz kvalifikacija za Ligu šampiona ukupnim rezultatom - 2:1, pa evropski put nastavljaju u plej-ofu Lige Evrope.

Prvo pitanje novinara bilo je da li je ovo Stankoviću najteži poraz u karijeri.

- Jeste najtužniji poraz. Mogu da budem tužan, a ne razočaran. Odgovornost je na meni i ako treba krivac, to sam ja. Ja sam birao menjao, uigravao ekipu. Ovako vruće glave bolje je da prespavam i da vidimo šta ćemo dalje - rekao je Stanković.

Da li žalite za propustenim šansana?

- Da smo imali neku šansu, imali smo. Primili smo gol iz prekida, to smo dosta radili. Iako smo igrali dobro u drugom poluvremenu. Šta god da kažem, rezultat je pričao za sebe. Fudbaleri brane boje Crvene zvezde sa ponosom.

Nije imao odgovor na pitanje da li je zadovoljan igrama svojih fudbalera.

Hoće li vam biti teško da oporavite igrače i fokusirate se na kvalifikacije za Ligu Evrope?

- Moraćemo mnogo da se potrudimo. Svi smo radili za ovo. Ne volim prekid, prosperirao sam iz tog prekida, naučićemo iz ovoga. Igrao se fudbal pre nas, igraće se i posle nas. Opet će Marakana biti puna sa nama i bez nas. Zvezda je iznad svega.

Da li vas je iznenadio Šerif?

- Bilo je manje-više ista kao i pre nas. Direktna, svaka lopta je išla preko nas. Kada krećeš 80 metara od svog gola svaki napad, treba kroz blok da prođeš... Napravili smo par akcija, koje su bile dobre. Ne mogu da kažem da sam iznenađen, bili su detalji, ne mogu ovako vruće glave i tužan da dam pravi odgovor.

Na kraju je otkrio da je Katai igrao povređen.

- Katai nije trenirao četiri dana, imao je povredu mišića, bio polupovređen. Riskirao je da ostane dva-tri meseca van terena. Kada kažem da me je neko razočarao, kažem da me razočarao kao čovek. Ja sam taj koji stoji ispred njih i nema razloga da se njima zamera. Da se prošlo dugačije bi se pričalo. Biće teško, biće, pokušavam da budem iskren do kraja. To je to - zaključio je Stanković.

Podsetimo, Crvena zvezda će u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati najeverovatnije protiv rumunskog Kluža koje je pred eliminicijom od Jang Bojsa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (19)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri