"OVO OVDE JE PARIZ": Mesi stigao u grad svetlosti - na sebi imao majicu koja je sve govorila (FOTO)

G. ČVOROVIĆ

10. 08. 2021. u 17:16

HOĆE - neće? Hoće! Posle silnih perpipetija, preokreta, neizvesnosti, netačnih najava, avion s Lionelom Mesijem danas popodne je konačno sleteo u Pariz.

ОВО ОВДЕ ЈЕ ПАРИЗ: Меси стигао у град светлости - на себи имао мајицу која је све говорила (ФОТО)

Foto: EPA

Bilo je tačno 15.52 kada se argentinski fudbalski mag pojavio na prozoru aerodromske zgrade u Buržeu gde sleću privatne letelice. Odatle je nekoliko minuta mahao stotinama okupljenih pristalica koje su oduševljeno uzvikivale njegovo ime. Nasmejan, na sebi je imao majicu s natpisom "Ovo ovde je Pariz", koja je sve govorila sama za sebe.

STIGAO Mesi na aerodromu u Parizu/FOTO: AP/Tanjug

Vest o dolasku prethodno je potvrdio i njegov otac Horhe Mesi, koji je ujedno i Lionelov agent. Kada je stigao na aerodrom u Barseloni, okupljeni novinari su ga upitali da li će njegov sin tokom dana potpisati ugovor sa PSŽ, a on je jednostavno odgovorio - da.

Lionel Mesi je ka Parizu poleteo oko 13 sati, a s leta su on i supruga poslali i zajedničku fotografiju. Ispostavilo se tako da će se sve dogoditi po prvobitno planiranom rasporedu, kada je najavljeno da će utorak i biti dan "D". Posle sletanja, Mesiju je odmah bio zakazan lekarski pregled, a organizacija je zatim predviđala potpisivanje ugovora na dve godine, plus godinu. Konferencija za medije na kojoj će Mesi biti predstavljen predviđena je, prema dobro obaveštenim izvorima, za sutra na "Parku prinčeva".

Navijači su ga na stadionu i aerodromu u Parizu čekali još od ponedeljka. Danas se već nekoliko desetina okupilo i ispred zvanične prodavnice PSŽ-a na Jelisejskim poljima, tražeći novi Mesijev dres! Za to će, ipak, morati još malo da pričekaju.

LEO, POKLANjAM TI DESETKU!

KOLIKO je Mesi dobrodošao, pokazuje i podatak da mu je Nejmar velikodušno ponudio broj 10 koji nosi na dresu! Mesi se, kažu, zahvalio i odbio ovu prijateljsku ponudu. Pročulo se da je tražio broj 30, koji je rezervisan za trećeg golmana, pa će u tom slučaju morati da traži posebnu dozvolu Lige. Najavljuje se da bi mogao da ponese i broj 19, koji je takođe već nosio u karijeri.

U međuvremenu su utanačeni i poslednji detalji. Tokom prepodneva, dok je iščekivanje bilo na vrhuncu, isticalo se da Barselona i dalje pokušava da ga zadrži, a da su se u trku najednom uključili i Totenhem, Atletiko iz Madrida i Mančester junajted! To je samo stvorilo dodatni pritisak na upravu "svetaca".

Neki izvori ističu da će Mesi ipak dobijati manje od 40 miliona evra godišnje koliko su najavljivali mediji. Njegova plata bi, prema ovim informacijama, trebalo da iznosi od 25 do 35 miliona, uz bonus od 25 miliona prilikom stavljanja potpisa.

PSŽ očekuje da brzo povrati taj novac. Do koje mere finansijski vredi imati Mesija u svojim redovima, pokazuje i podatak koliko će Barselona izgubiti njegovim odlaskom. Proračunato je da bi gubitak mogao da iznosi čak 137 miliona. Od toga, 43 miliona otpada na prodaju dresova i druge proizvode, 77 miliona na reklamne prihode i 17 miliona na dan mečeva i od zarade na očekivane sportske rezultate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri