NAJSKANDALOZNIJI POTEZ OLIMPIJSKIH IGARA: Francuz srušio flašice sa vodom tokom maratona da ih drugi ne bi uzeli (VIDEO)

Novosti online

08. 08. 2021. u 13:49

MARATONSKOM trkom u muškoj konkurenciji stavljena je tačka na atletska zbivanja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

НАЈСКАНДАЛОЗНИЈИ ПОТЕЗ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА: Француз срушио флашице са водом током маратона да их други не би узели (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Pobedu je potpuno očekivano ostvario Elijud Kipčoge iz Kenije sa vremenom od dva sata, osam minuta i 38 sekundi, čak minut i 20 sekundi brže od drugoplasiranog Abdija Nagejea iz Holandije na drugom mestu i još dve sekunde ispred Bašira Abdija iz Belgije.

Iako je čitava trka manje-više protekla u najboljem mogućem redu, francuski Olimpijac, Morad Amduni potrudio se da napravi svojevrstan skandal kada je sredinom trke odlučio da uradi nešto neobjašnjivo.

Naime, na mestu gde atletičari mogu da se osveže i uzmu flašice sa vodom, on je namerno pružio ruku i porušio sve što se nalazilo na stolu na veliki bes takmičara i šok gospođa iz Japana koje su stajale pored i volontirale.

Nema sumnje da je ovo jedan od najsramotnijih poteza ovih Olimpijskih igara, koji zaslužuje svaku osudu sportske javnosti. To sigurno nije način da se dođe do medalje, do koje ovaj "sportista" nije ni došao pošto je završio na 17. mestu ukupno.

Videćemo da li će biti ikakve reakcije Olimpijskog komiteta Francuske.

(Telegraf)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)