SVE SE VRTI OKO NOBOE: Ako krene Ekvadorca, biće teško Partizanu

M. BLAŽIĆ

03. 08. 2021. u 21:45

ISKUSNI, 36-godišnji Ekvadorac Kristijan Noboa je pola tima Sočija. Ako nekadašnji igrač Zenita i PAOK ima svoj dan, malo ko može da izađe na crtu ovom timu, pa bi "zatvaranje" Južnoamerikanca trebalo da predstavlja prioritet Partizana u sutrašnjem meču (18.00) na "Fišt olimpik" stadionu.

СВЕ СЕ ВРТИ ОКО НОБОЕ: Ако крене Еквадорца, биће тешко Партизану

FOTO: EPA

Ovaj rezon dojučerašnjeg štopera Sočija Ivana Miladinovića, koji je za vikend odigrao prvu utakmicu za Nižnji Novgorod kao pozajmljeni igrač, definitivno bi trebalo da predstavlja ideju vodilju stručnog štaba crno-belih u pripremi dvomeča sa ruskim timom.

- Noboa je uvek opasan sa loptom, u igri Sočija se sve vrti oko njega, svi ga traže na terenu i ima potpunu slobodu u igri. Zna na fantastičan način da zavuče loptu između linija protivnika, da je proturi tamo gde niko ne očekuje. Ako njega krene biće teško - otkriva Miladinović u razgovoru za "Novosti".

Defanzivac rođen pre nepunih 27 godina u Ćupriji, koji je pre Sočija nosio dresove Jagodine i niškog Radničkog, posle pohvala na račun plejmejkera ruskog tima ipak "spušta loptu".

- Nižnji Novgorod je u prvom kolu novog prvenstva igrao flastera na njemu, konstantno su ga "gušili", pa nije mogao da mrdne. Samim tim i ostatak tima je teže dolazio do bilo kakvih rešenja.

I pored činjenice da Soči ima velikog virtuoza, Miladinović veruje da su šanse za prolaz podjednake.

- Bukvalno je 50-50. Gledao sam i Partizan od početka sezone, deluju moćno, baš jako. Stanojević je očigledno odlično sklopio kockice. Ta homogenost tima i veliko samopouzdanje predstavljaju značajan plus za crno-bele.

Nema iskusni štoper dilemu oko toga kako će Soči ući u prvih 90 minuta ovog dvomeča.

- Krenuće ofanzivno, sa visokim presingom. Za Partizan je dobro što će se igrati bez prisustva publike, jer su navijači značajan faktor za Soči. Biće zanimljivo i videti koliko može Soči ove sezone, jer nema toliko široku klupu za dva fronta, za razliku od Partizana koji može mnogo da rotira u domaćem prvenstvu. Svakako mislim da su šanse podjednake - zaključio je Miladinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a