ŽIVKOVIĆ ČEKAO I DOČEKAO: Desni bek dobija priliku da zaigra u Rusiji

M. BLAŽIĆ

01. 08. 2021. u 20:18

DUGO je Marko Živković čekao priliku da izađe iz senke Aleksandra Miljkovića i dočekao je u verovatno najznačajnijem meču ovog dela sezone, na gostovanju Sočiju u prvom meču trećeg kola kvalifikacija Lige konferencija.

ЖИВКОВИЋ ЧЕКАО И ДОЧЕКАО: Десни бек добија прилику да заигра у Русији

Foto: M.Vukadinović

Trener Aleksandar Stanojević je tokom priprema bio pun reči hvale za iskusnog defanzivca, davane su mu podjednake šanse kao i Miljkoviću da zauzme mesto u startnoj postavi od početka sezone, ali se pojavio problem sa kartonima koji datira još iz 2014. kada je u dresu Vojvodine zaradio suspenziju u dvomeču protiv Trnave.

- Stvarno sam baksuz, pre sedam godina sam kažnjen sa dve utakmice neigranja u Evropi i eto, potrefilo se da kaznu odradim baš protiv Slovaka. Dosta je bilo, srećan sam što je baksuzluk iza mene i što smo prošli i nadam se da mi se ovako nešto više nikada neće desiti - podsetio se Živković na ono što ga je "prikočilo" u novoj sezoni.

Povreda standardnog desnog beka i kazna koju je Živković zaradio u dresu Vojvodine primorala je Stanojevića da u Dunajskoj Stredi na tu poziciju stavi Aleksandra Lutovca kome to nije prirodna pozicija.

- Miljković se nažalost povredio, nije mogao u Slovačku, ja nisam mogao zbog kartona, ali Lutovac je odradio bez problema iako nije njegova prirodna pozicija. Ja sam za to vreme u Beogradu trenirao kako bih nadoknadio propušteno. Znate, bek se navikne na svoju aut liniju, kada pređeš na drugu stranu malo je drugačije, ali što se mora nije teško. Spreman sam, jedva čekam da istrčim na teren - zaključio je Živković.

SUTRA ŽREB U NIONU

U PARTIZANU će sutra (14) sa pažnjom ispratiti žreb plej-ofa Lige konferencija gde ga po svim parametrima očekuju lakši rivali ukoliko uspe da eliminiše ruski Soči. U podgrupi crno-belih se nalaze pobednici mečeva Rapid (Austrija) - Anortozis (Kipar), Tobol (Kazahstan) - Žilina (Slovačka), Santa Klara (Portugalija) - Olimpija (Slovenija), Dinamo Batumi (Gruzija) - Sivas (Turska) i Trabzon (Turska) - Molde (Norveška).

Iskusni defanzivac je ove sezone odigrao samo poslednja četiri minuta prvenstvenog meča protiv Vojvodine u Novom Sadu, dok je u polusezoni u kojoj je iz Voždovca stigao u Partizan upisao pet utakmica u Superligi, od čega je na četiri proveo na terenu svih 90 minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL DRMA HOLANDIJU: Velikan izbačen iz prve lige