SAUTGEJT PREUZEO KRIVICU: Ja sam izabrao izvođače penala

Novosti online

12. 07. 2021. u 08:37

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je da je on izabrao koji će igrači šutirati penale u finalu Evropskog prvenstva protiv Italija i da je sva odgovornost za poraz na njemu.

САУТГЕЈТ ПРЕУЗЕО КРИВИЦУ: Ја сам изабрао извођаче пенала

Foto: AP

"Sve je na meni. Odlučio sam se za izvođače penala na osnovu onog što smo radili na treningu. Pobeđivali smo zajedno kao tim, a što se penala tiče to je moj zadatak i u potpunosti je na meni", rekao je Sautgejt posle finala.

Fudbalska reprezentacija Engleske nije uspela sinoć da osvoji prvu veliku titulu posle 55 godina, pošto je u finalu Evropskog prvenstva na Vembliju izgubila od Italije posle penala.

Sautgejt se odmah posle utakmice našao na udaru domaće javnosti zbog izbora izvođača penala, a posebno odluke da penal u petoj seriji šutira 19-godišnji Bukajo Saka.

"Saka je super dečko. Veoma je popularan u reprezentaciji. Imao je neverovatan turnir i postao je zvezda. I dalje će biti zvezda. I u finalu je igrao odlično. Moramo da mu damo podršku i da mu pomognemo", rekao je selektor Engleske.

Pored izbora Sake za poslednjeg izvođača, analiziraće se i odluka Sautgejta da šutiraju Markus Rašford i DŽejdon Sančo koje je uveo u igru u 120. minutu.

"Imali smo dva izvođača jedanaesteraca koji su ušla u igru neposredno pre penala. Pratili smo ono što su radili sa svojim kubovima tokom dužeg vremenskog perioda i ono što su pokazali na treningu. To je proces koji nam je uspeo u Rusiji (na Svetskom prvenstvu) i u Ligi nacija, ali sada to baš nije uspelo", rekao je Sautgejt.

On je istakao da je njegova ekipa dala sve od sebe i da je atmosfera u svlačionici posle poraza bila bolna.

"Izuzetno smo razočarani, ali igrači su dali sve od sebe. Nijednog igrača ne mogu da optužim... Bilo mi je zadovoljstvo da sarađujem sa njima. U svlačionici je bilo veoma bolno...", rekao je Sautgejt.

"Morate da osetite razočarenje jer su prilike za osvajanje trofeja veoma retke. Ali, kada razmislite o onome što su uradili, trebalo bi da budu veoma ponosni na sebe", zaključio je Sautgejt.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)