FUDBALSKA GROZNICA TRESE OSTRVO: Za našu Englesku, za titulu!

Novosti online

08. 07. 2021. u 20:48

BAŠ ih briga kako su prošli, bitno je da su tu, prvi put u jednom velikom finalu, posle 55 godina.

ФУДБАЛСКА ГРОЗНИЦА ТРЕСЕ ОСТРВО: За нашу Енглеску, за титулу!

FOTO: AP

Ostrvo trese nezapamćena fudbalska groznica, čitava engleska nacija je u stanju ekstaze posle pobede nad Danskom (2:1).

"Albion" nikada nije bio bliže velikoj tituli, još od 1966. i slavlja na SP, ponavlja se krilatica "Vraća se kući", na ulicama se kliče herojima Hariju Kejnu, selektoru Geretu Sautgejtu...

- Teško je opisati rečima sve šta se dešava. Kao fudbaler i profesionalac, uvek mislim samo o narednoj utakmici, narednoj i narednoj. Zaista je ponekad teško prihvatiti sve, ali nekad, jednostavno, morate da budete tu sa navijačima i da pevate sa njima. Znamo da još ništa nismo osvojili, ali moramo da uživamo u ovakvim večerima - prizeman je bio kapiten Engleske posle slavlja nad Dancima, bez obzira na radost.

Često osporavani Sautgejt još jednom je pokazao domaćoj javnosti da ima štofa za najveće domete. Protiv Italije u nedelju na travi njihovog "Vemblija" (21.00 Nova S) u finalu, imaće priliku da odvede Engleze tamo gde nikad nisu stigli - na tron Evrope.

- Ponosam sam na igrače. Neverovatno je biti deo ovoga, navijači su bili neverovatni. Za našu zemlju... Nikada nisam čuo da je novi "Vembli" ovako zvučao. Posebna je stvar to što možemo ovo da podelimo sa svima - zadovoljan je predvodnik "Albiona".

STERLING: ČIST PENAL

RAHIM Sterlig je, za razliku od gotovo svih ljudi, ne računajući dobar deo engleske javnosti, koji su pratili polufinale sa Danskom, uveren da je sudija Dani Makeli dobro postupio pokazavši na belu tačku posle njegovog pada.

- Utrčao sam u kazneni prostor, a on je izbacio desnu nogu i dodirnuo moju nogu, što je čist penal - rekao je Sterling.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili