ODBOR ZA HITNA PITANJA FSS PREINAČIO PRVOBITNU ODLUKU: Superliga, ipak, sa 16 timova

N. I.

07. 07. 2021. u 09:00

ODBOR za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije preinačio je juče sopstvenu odluku od pre 20 dana o sistemu takmičenja i broju klubova koji će se takmičiti u Superligi od sledeće, odnosno sezone 2022/2023.

ОДБОР ЗА ХИТНА ПИТАЊА ФСС ПРЕИНАЧИО ПРВОБИТНУ ОДЛУКУ: Суперлига, ипак, са 16 тимова

FOTO: FSS/Printskrin

Prvobitna odluka glasila je da će od ove sezone (2021/2022) elitni rang takmičenja imati 16 klubova, a od naredne - 14 ekipa.

Međutim, za samo 20 dana došlo je do nove promene propisa, a mnogi su skloni mišljenju da je to učinjeno posle javne zamerke predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je nejasno zašto se broj učesnika u Superligi iz godine u godinu smanjuje, dok država kreće u izgradnju novih i modernih stadiona.

Tako je petočlani Odbor za hitna pitanja, u sastavu: Nenad Bjeković, Novica Tončev, Dragan Simović, Branko Stojaković i Bojan Pavićević doneo novu i valjda konačnu odluku o broju klubova Superlige, ali nije vodio računa o zakonskoj regulativi koja kaže da svi propisi o sistemu takmičenja u okviru FSS moraju biti izglasani 40 dana pre starta takmičenja, a jučerašnja odluka je doneta 11 dana pre početka Superlige, 17. jula.

Inače, juče je promenjeno i pravilo o dozvoljenom broju stranaca u timovima Superlige, pa će, tako, na terenu biti dozvoljeno prisustvo četvorice stranih igrača, dok će njihov broj na klupi za rezerve biti, praktično, neograničen.

Na snazi je ostalo pravilo o bonus (mladim) igračima, pa će klubovi biti u obavezi da na terenu imaju jednog fudbalera do 21 godine svih 90 minuta, umesto dva igrača u prvom poluvremenu, kao u prošloj sezoni. Potvrđena je i odluka o razrešenju četvorice arbitara koji više neće biti na Elit listi. To su: Danilo Grujić, Miloš Đorđić, Novica Anđelovski i Đorđe Čolović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAD DE ROSIJU PADNE ROLETNA: Trener Rome zbog ove reakcije postao hit na društvenim mrežama (VIDEO)