SKANDALOZNO PISANJE HRVATA: Porede krah svoje crnokošuljaške reprezentacije na EURO 2020 sa Kosovskim bojem (FOTO)

Novosti online

02. 07. 2021. u 10:20

SRBI slave poraz svoje vojske u boju u kom su Hrvati pobedili Turke - vizija je koju o Kosovskom boju imaju u "lijepoj njihovoj", a taj najvažniji istorijski događaj za hrišćansku Evropu trivijalizuju poredeći ga sa porazom svoje reprezentacije na prvenstvu Evrope u fudbalu, "najvažnijoj sporednoj stvari na svetu".

СКАНДАЛОЗНО ПИСАЊЕ ХРВАТА: Пореде крах своје црнокошуљашке репрезентације на ЕУРО 2020 са Косовским бојем (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP - Vikipedija

Hrvatska je eliminisana sa EURO 2020 od Španije posle produžetaka (3:5), što tamošnja javnost smatra neuspehom posle vicešampionske titule na poslednjem Mundijalu.

- Imam neke svoje primedbe u vezi sa komentatorima na hrvatskoj televiziji. Slušam o našim fenomenalnim igračima, fenomenalno ovo, o sjajnom rezultatu, sjajnih 10 minuta protiv Čeha, Španaca. Počeli smo da slavimo poraze kao Srbi u Kosovskoj bici. Pa, ne možemo baš da slavimo poraze - rekao je trener Gorice Ilija Lončarević, koji se s druge strane, nije oglašavao povodom skandala sa ustaškim grbom na crnim dresovima.

FOTO: Printskrin/Jutarnji list

Hrvati, inače, imaju svoju verziju Kosovskog boja, prema kojoj su oni "obranili" Evropu od naleta Turaka pobedivši u Kosovskom boju, u kome se kao vazal "njihovog" kralja Tvrtka  borio srpski knez Lazar.

Kad je reč o eliminaciji kockastih sa EURO 2020, oni malo objektivniji analitičari za neuspeh optužuju Zlatka Dalića i lošu atmosferu u ekipi za koju je pored selektora kriv i Ante Rebić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)