HOLANDIJA U POTRAZI ZA NOVIM TRENEROM: De Bur ne sedi više na klupi "oranja"

Novosti online

29. 06. 2021. u 18:07

HOLANĐANI kreću u potragu za novim selektorom, pošto trener "oranja" više nije Frank de Bur.

ХОЛАНДИЈА У ПОТРАЗИ ЗА НОВИМ ТРЕНЕРОМ: Де Бур не седи више на клупи орања

Foto EPA

On nije ispunio očekivanja. Holandija je može se reći razočarala na Evropskom prvenstvu. Takmičenje je okončala u osmini finala porazom od Češke (2:0).

Objavio je da ne želi da nastavi da radi u reprezentaciji, što se na kraju poklapa sa ugovorom koji je potpisao, a koji je zavisio od plasmana Holandije u četvrtfinale kontientalne smotre.

- Odlučio sam da ne nastavim sa radom kao selektor reprezentacije. Cilj nije ispunjen i to je jasno. Kada sam kontaktiran povodom pozicije selektora 2020. godine, pomislio sam da je to čast i veliki izazov, ali sam bio svestan i pritiska koji će se pojaviti od trenutka kada budem postavljen. Taj pritisak je sada sve veći i to nije zdrava situacija za mene, ali ni za ekipu u pripremama za jako važnu utakmicu na putu ka Svetskom prvenstvu. Želim da se zahvalim svma, navijačima i igračima - rekao je De Bur.

De Bur je trenersku karijeru počeo u Ajaksu, radio je još u Interu i Kristal Palasu. Otkaz na klupi engleskog kluba dobio je nakon četiri utakmice na kojima ekipa nije dala gol.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri