ARNAUTOVIĆ BESAN: Ovo više nema nikakve veze sa fudbalom

Novosti online

27. 06. 2021. u 17:45

FUDBALERI Austrije nisu uspeli da naprave najveće iznenađenje dosadašnjeg dela Evropskog prvenstva i preko Italije se plasiraju u četvrtfinale.

АРНАУТОВИЋ БЕСАН: Ово више нема никакве везе са фудбалом

FOTO: Tanjug/AP

Oni su izgubili 2:1 posle produžetaka, ali im je u regularnom delu meča pri rezultatu 0:0 bio poništen gol nakon gledanja VAR snimka. Zbog toga je Marko Arnautović bio besan.

Fudbaler srpskog porekla koji nastupa za Austriju - i koji je ranije tokom turnira bio suspendovan zbog vređanja vređanja Albanca u redovima Severne Makedonije - bio je razočaran što je njegovom timu poništen pogodak kada su svi pomislili da će to biti 1:0 za Austrijance.

- Teško mi je da nađem prave reči. O ovoj VAR priči razgovarali smo dovoljno često: više ne možete biti srećni zbog gola, uvek morate da čekate dok neki ljudi nešto ne odluče, bilo da je to ofsajd, ili gol, ili faul. To više nema nikakve veze sa fudbalom. Ali, to moramo da prihvatimo, meni lično je izuzetno teško. Jer mislim da se oni ne bi vratili nakon tih 1:0. Znamo da imaju svoje kvalitete, da su dobro igrali, da je ovo jak protivnik, ali..., neutešno je Arnautović odgovarao na pitanja medija.

Austrija se odlično pokazala protiv Italije, tražili su i penal kada je jedan njihov igrač dobio udarac laktom u glavu unutar kaznenog prostora, ali se ispostavilo da je svemu tome prethodio ofsajd.

Na kraju smo bili veoma raspoloženi, ali nismo imali sreće. Da smo imali makar malo sreće, pobedili bismo Italiju posle 90 minuta. Odigrali smo zaista dobro i stvarali šanse, ali mogli smo bolje da završimo u pojedinim situacijama. Pohvale celom timu i svima koji su učestvovali u ovom turniru, izjavio je Marko Arnautović.

Italija je na kraju slavila, pa će oni 2. jula u Minhenu igrati četvrtfinalni meč protiv Belgije ili Portugala.

(Arena sport) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri