BIVŠI TRENER CRVENE ZVEZDE glavni kandidat da zameni Dalića na klupi Hrvatske?

Novosti online

21. 06. 2021. u 21:47

HRVATSKI mediji ogorčeni su na selektora tamošnje fudbalske reprezentacije Zlatka Dalića, zbog loših rezultata na Evropsko prvenstvu. I već su mu pronašli zamenu. I to u liku nekadašnjeg trenera Crvene zvezde Roberta Prosinečkog kojeg od jeseni vide na klupi "kockastih".

БИВШИ ТРЕНЕР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ главни кандидат да замени Далића на клупи Хрватске?

FOTO: M. Vukadinović

U anketi portala "Indeks" iz Zagreba Veliki Žuti ima podršku 69 odsto čitalaca koji su sa "da" odgovorili na pitanje - "Treba li Prosinečki da postane selektor Hrvatske?"

Bez obzira što je Zlatko Dalić bio glavni arhitekta osvajanja drugog mesta na SP u Rusiji 2018. godine, hrvatski mediji nemaju milosti za njegove nešto lošije dane koji su usledili u Ligi nacija i na aktuelnom Evropskom prvenstvu. Čak mu u pojedinim analizama i tekstovima sugerišu da bi bilo najbolje da ode, te da prihvati ponudu turskog Fenerbahčea ako je i dalje aktuelna.

- Hrvatska je u poslednjih osam službenih utakmica pobedila jedino Maltu i Kipar. Pobeđuju je i ekipe srednje klase (Mađarska, Slovenija), dok je one vrhunske (Francuska, Portugal), kojima je donedavno i sama pripadala, dobijaju sa pola snage - piše portal Indeks.

Sam Prosinečki o mogućnosti da preuzme Hrvatsku kaže:

- Uh, ne bih ja sad o tome. Najvažnije je da smo mi sada svi uz Hrvatsku. Pa, ko ne bi prihvatio HNS i Hrvatsku? Raketu (Ivan Rakitić op.a.) su prerano pustili, prebrzo ga odbacili. Ne treba moliti nikoga da igra za Hrvatsku, ali Rakitić bi nam sigurno dobro došao.

Zlatku Daliću se zamera gotovo sve, od taktike, izbora igrača, loše atmosfere među fudbalerima, do propuštene prilike da izvrši smenu generacija.

Robert Prosinečki je živa legenda Crvene zvezde u kojoj se afirmisao prvo kao fudbaler, a onda i kao trener, jer je tu počeo karijeru 2010. godine kod Vladana Lukića i Ivana Adžića. Kasnije je radio u turskim klubovima Kajzeriju i Denizliju, a bio je i selektor reprezentacija Azerbejdžana i BiH.

(Kurir) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije