NEDELJA PROĐE: Milutin Šoškić - Verujem u naš fudbal

Ivan Lovrić

20. 06. 2021. u 08:33

Nedelja prođe, a prolazi i još jedno Evropsko prvenstvo u fudbalu bez naše reprezentacije.

НЕДЕЉА ПРОЂЕ: Милутин Шошкић - Верујем у наш фудбал

Foto privatna arhiva

Sećamo se nekih boljih vremena, a o ovom takmičenju, i ne samo o tome, razgovarali smo sa našom fudbalskom legendom Milutinom Šoškićem, nekada najboljim golmanom sveta. Pre više od pola veka branio je za planetu u meču protiv Engleza. Kao veliki sportista, ne zaboravlja da najpre čestita velike uspehe našim šampionima Novaku Đokoviću, Nikoli Jokiću i Vasiliju Miciću.

* Da li pratite EP u fudbalu i koji su vam prvi utisci?

- Pratim koliko mogu, ali nemam za sada neke naročite utiske.

* Koju biste reprezentaciju izdvojili? Ko je po vama favorit za prvo mesto?

- Bez obzira na slabije izdanje sa Škotskom, po meni su Englezi prvi favoriti. Igraju kolektivno i vrlo disciplinovano. Tu su, naravno, i Francuzi, koji imaju sjajne igrače, a treba računati i na Belgiju, koja sa Lukakuom i De Brujneom stvarno izgleda dobro. Ne treba zaboraviti ni Portugaliju, koja ima najboljeg igrača, Ronalda. A sve njih Italija sa novom i modernom igrom vreba iz prikrajka.

* Gotovo svaka reprezentacija ima dobrog golmana. Ko je za vas najbolji?

- Tamo su velika golmanska imena, Kurtoa, Donaruma, Nojer, Loris, i teško je nekog izdvojiti. Čini mi se da je Nojer malo popustio.

* Odavno nismo bili na nekom velikom takmičenju. Gde smo u odnosu na Evropu?

- Ja bih rekao da smo negde u sredini, ni gore ni dole, ali nadam se da će reprezentaciji krenuti nabolje. Imamo odličnog selektora Dragana Stojkovića, ali je ipak sve na igračima. Oni odlučuju kako ćemo igrati, a ne može da se kaže da nemamo dobrih igrača, jer igraju u velikim klubovima.

* Vaš Partizan je u kvalifikacijama za Evropu dobio Slovake. Mnogi kažu da Slovaci nisu levaci.

- Volim moj Partizan, u kome sam proveo gotovo ceo život, i kako onda da ne verujem u njih? Očekujem da će uprkos teškom protivniku proći prvu stepenicu, i da će se plasirati u Evropu, što svi mi partizanovci od njih očekujemo.

* Kakvo vam je zdravlje, i kako provodite penzionerske dane?

- Pravo da vam kažem, zdravlje mi je nikakvo. Mesecima ne izlazim iz zgrade, ne zbog korone, već zato što se teško krećem stepenicama. Upravo putujem za Sokobanju, na rehabilitaciju. U toj banji se družim sa partizanovcima, ali i zvezdašima. Vraćamo uspomene na slavne dane ova dva naša velika kluba i reprezentacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna