MOTIV MITROV REKORD! Joveljić: "Za nas mlađe je to inspiracija da pođemo njegovim stopama"

Novosti online

04. 06. 2021. u 09:40

SA pasošima i negativnim Pi-Si-Ar testovima u rukama, ali i sa ponosom u srcima, fudbalski reprezentativci Srbije juče su rano po podne otputovali u Japan.

МОТИВ МИТРОВ РЕКОРД! Јовељић: За нас млађе је то инспирација да пођемо његовим стопама

FOTO: FSS

Na put dug 9.000 kilometara, sa poletanjem iz Beograda, presedanjem u Dubaiju i Kobeom kao krajnjom destinacijom, selektor Dragan Stojković Piksi poveo je podmlađeni i sastav, koji će 7. juna imati proveru protiv Jamajke, a 11. juna i domaćina Japana.

Dejan Joveljić (21) i Sava Aranđel Čestić (20), umesto da su sa mladom reprezentacijom u Beogradu, našli su se sa seniorskim timom u Japanu, a obojica su pre poletanja na daleki istok priznali koliko su ushićeni zbog debija koji im predstoji u A timu... Joveljić, mladi napadač austrijskog Volfsbergera će zauzeti mesto u špicu, pošto na put nisu otišli Mitrović, Vlahović i Jović.

- Žao mi je što njih trojica nisu tu, jer bih mogao mnogo toga da naučim. Trudiću se da ih dostojno zamenim u ulozi golgetera. Mitrovićev rekord je veliki motiv za sve nas mlađe igrače koji tek ulazimo u reprezentaciju. To nam je odličan parametar, da nastavimo njegovim stopama i da pokušamo jednog dana da ga dostignemo - dodaje Joveljić.

Čestić (20), defanzivac Kelna, inače rođen u Ofenbahu, imaće takođe priliku da pokaže sve što zna.

- Srce mi je uvek bilo bliže Srbiji i nisam se dvoumio kada se pojavila mogućnost da postanem reprezentativac. Znao sam da će to biti samo moja odluka i siguran sam da nisam pogrešio - kaže Čestić.

ČESTIĆ I VIDIĆ

ČESTIĆ ne krije ko mu je fudbalski uzor.

- TO je Nemanja Vidić i zbog pozicije u timu na kojoj je igrao, ali i zbog fizičke konstitucije. Inače, zauvek ću u sećanju da nosim nastupe za Keln iz protekle sezone u Bundesligi, pogotovo protiv Borusije ili Bajerna kada sam na terenu pazio na Halanda i Levandovskog - kaže Čestić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere