UHAPŠENA MAJKA NEKADAŠNJEG FUDBALERA ZVEZDE: Osumnjičena za milionske malverzacije!

Novosti online

28. 05. 2021. u 15:42

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova uhapšena je majka bivšeg fudbalera FK Crvena Zvezda Filipa Đorđevića, piše portal Republika.

УХАПШЕНА МАЈКА НЕКАДАШЊЕГ ФУДБАЛЕРА ЗВЕЗДЕ: Осумњичена за милионске малверзације!

FOTO: Depositphotos

Ona je iza rešetaka završila zajedno sa još četiri osobe iz Beograda i Loznice zbog sumnje da su sučesništvu izvršili krivična dela poreske utaje, zloupotrebe službenog položaja, kao i zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Na taj način oštećen je budžet Republike Srbije u iznosu od preko 130 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava.

FOTO: AP

Kako je saopšteno, odgovorno lice privrednog društva iz Loznice je, u periodu od 28. decembra 2017. do 5. decembra 2018. godine, na osnovu dokumentacije neistinite sadržine koju je sačinilo zaposleno lice u istom privrednom društvu i uz pomoć carinskih službenika, omogućilo da privrednom društvu bude izdato odobrenje za korišćenje carinskog postupka sa ekonomskim dejstvom - aktivno oplemenjivanje, iako nije ispunjavalo uslove za obavljanje ove delatnosti.

Na osnovu navedenog odobrenja, izbegnuto je utvrđivanje i plaćanje akcize na uvezenu robu - derivate nafte u iznosu od 82.673.631,40 dinara, PDV-a u iznosu od 42.599.101,01 dinara, kao i carinskih dažbina u iznosu od 5.123.579,12 dinara.

Odgovornim licima određena je mera zadržavanja do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, navodi se u saopštenju.

(Republika) 

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili