DEKIN ZAVET PREČI OD MILIONA: Dinamo iz Moskve Dragoviću nudio trostruko više nego crveno-beli

Đ. SAMOILOVIĆ

28. 05. 2021. u 09:40

KADA se pred Aleksandrom Dragovićem (30) pojavila mogućnost da zaigra za Zvezdu, razmišljanja nije bilo.

ДЕКИН ЗАВЕТ ПРЕЧИ ОД МИЛИОНА: Динамо из Москве Драговићу нудио троструко више него црвено-бели

FOTO: Privatna arhiva

Finansijski mnogo bolje ponude jednog ruskog, turskog i dva nemačka kluba su pale u vodu. Preovladale su ljubav i emocije prema najtrofejnijem domaćem timu, o kojem je odmalena slušao priče iz usta deda Zlativoja, čija je životna želja bila da vidi svog unuka u crveno-belom dresu.

To za "Novosti" otkriva Milan Dudić, Dragovićev menadžer koji je sa bratom Ivanom odigrao bitnu ulogu u realizaciji jednog od najvećih transfera u novijoj istoriji srpskog fudbala.

- Sigurno je da je Aleksandrova želja da ga deda vidi kako oblači dres i dođe u klub za koji navija ceo život igrala veliku ulogu, za sve vreme trajanja pregovora. Deka Zlativoje ga je naučio da voli taj tim, prijatelj sam njihove porodice dugo vremena, znam Aleksandra još iz Austrije. Ispunjavanje dedine želje je jedna od stvari koje su presudile da potpiše za crveno-bele, vidi se da je čovek od reči i to treba ceniti - kaže za naš list Dudić.

Međutim, nije Zvezda bila solo trkač u trci za potpis stamenog štopera.

- Ponuda Dinama iz Moskve je bila skoro troduplo veća od Zvezdine, Trabzon je nudio malo manje od njih, ali i crveno-beli su za ovdašnje uslove dali isto dobru i korektnu ponudu. Sa druge strane, Aleksandar je pokazao koliko voli Zvezdu, baš zbog toga što je odbio sve te ponude, hteo je i Leverkuzen da ga zadrži, pojavio se i Keln za kojeg se tada još nije znalo da će opstati - otkriva nam, takođe, nekadašnji as crveno-belih.

A kako je tek bilo čika Zlativoju, kada je shvatio da će mu biti ispunjena životna želja, možemo samo da zamislimo.

- Deda je to emotivno prihvatio, videle su mu se suze u očima, ali mislim da su to bile radosnice. Pošto mu je 75 godina, želi da ga vidi u Zvezdinom dresu, kako istrčava na "Marakanu" u crveno-beloj opremi - ističe Dudić.

STIŽE I KOLAROV

DRUGA lasta koja će sleteti u crveno-belo jato biće Aleksandar Kolarov, sudeći po informacijama domaćeg portala "Mocartsport". Doskorašnji kapiten reprezentacije Srbije, završio je svoju epizodu u Interu i budućim saigračima će se pridružiti na početku priprema za narednu sezonu.

Sam dolazak na stadion "Rajko Mitić", razgovor sa Zvezdanom Terzićem, Mitrom Mrkelom, Dejanom Stankovićem, ispostavio se kao poslednji korak ka potpisivanju ugovora.

- Taj prvi sastanak, ta emocija koja ga vezuje od malih nogu, zbog svega što ga je deda naučio je odigralo ogromnu ulogu. Jednostavno, poklopio se trenutak, video je koliko ga ljudi sa "Marakane" žele, osećalo se u vazduhu da je to to posle tog sastanka. Na kraju, kada smo sve završili, video sam i koliko su generalni i sportski direktor bili srećni zbog tog potpisa - objašnjava Dudić.

Zanimljiva je bila i reakcija austrijskog reprezentativca kada je prvi put čuo za interesovanje iz kancelarija najvećeg srpskog stadiona.

- Taj trenutak kada je prvi put ponuđen Zvezdi... Evo, sedam-osam godina se bavim ovim poslom, iskreno vam kažem, tu želju za dolaskom i emociju nisam video. Aleksandar je hteo odmah da dođe, čak i kada je bila priča o pozajmici, zanemario je potpuno i finansijsku stranu. Međutim, Zvezda je ušla u Ligu Evrope, imala popunjene pozicije centralnih defanzivaca, ali on je imao neverovatnu želju. Sve ovo vreme koliko traju ovi pregovori, koji su bili intenzivirani tokom svih prelaznih rokova, Aleksandar je želeo da dođe - priseća se zastupnik Zvezdinog prvog pojačanja i otkriva nam da se u decembru javio Trabzon, ali Dragoviću je novac tada bio na poslednjem mestu.

REPRIZA BARIJA U SUBOTU

PRVOTIMCI Crvene zvezde koji su u Bariju 1991. osvojili titulu evropskog šampiona, imaće priliku da utakmicu sa Olimpikom iz Marselja ponovo prožive. Većina igrača tog čuvenog tima, odgledaće susret sa Francuzima ponovo u TC "Galerija", povodom obeležavanja 30 godina od najvećeg uspeha srpskog fudbala, u subotu od 17.00.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna