NOVA NADA ILI IMPERIJA UZVRAĆA UDARAC? Pantelić: Neću odustati od borbe za srpski fudbal! Bjeković:Ovo ne služi nikome na čast

Novosti online

24. 05. 2021. u 17:41

RAT frakcija u Fudbalskom savezu Srbije! Vršilac dužnosti predsednika Marko Pantelić pokušava da očisti srpski fudbal, ali pučisti su izabrali svoje rukovodstvo i na čelo postavili Nenad Bjekovića.

НОВА НАДА ИЛИ ИМПЕРИЈА УЗВРАЋА УДАРАЦ? Пантелић: Нећу одустати од борбе за српски фудбал! Бјековић:Ово не служи никоме на част

Foto: Nebojsa Parausic

Grupu koju Bjeković predvodi čine Novica Tončev, Dragan Simović, Jovan Šurbatović, Milan Karadžić, Dragomir Lazović, Saša Bajčetić, Branko Stojaković, Marjan Rnić, Dragan Ilić i Dušan Mrakić, a ova poslednja četvorica su, uz legendu Partizana, tokom dana razrešeni funkcija.

Pomenuti fudbalski radnici su nedugo zatim odlučili da smene Pantelića sa mesta vršioca dužnosti predsednika FSS i na to mesto postave Nenada Bjekovića, a sve kako bi sproveli određene planove u delo. Između ostalog i proširili ligu na 18 timova, odnosno ostavili Rad i Javor u istoj.

– Ova odluka Izvršnog odbora je za mene velika čast i veliko priznanje. Voleo bih da sam u nekim lepšim okolnostima izabran za prvog čoveka srpskog fudbala, ovo što se dešava ne služi nikome na čast. Šta je tu je, verujem da ću uz pomoć najbližih saradnika raditi za dobrobit srpskog fudbala. Ja sam više čovek terena, ali imam uz sebe ljude koji imaju iskustva i znaju kako se rukovodi ozbiljnom organizacijom kao što je Fudbalski savez Srbije – rekao je Bjeković za sajt FSS.

S druge strane, Marko Pantelić najavio je krivične prijave protiv pučista zbog zloupotrebe pečata FSS.

- Ja kao odgovorno lice u sistemu Fudbalskog saveza Srbije neću odustati od borbe da se fudbal i pojedini organi FSS očiste od onih koji su ga zloupotrebili samo za svoje uske interese. Sve što radim činim za bolje sutra srpskog fudbala i pokušaji kao što je ovaj neće me sprečiti da istrajem u borbi za čistiji, pravedniji i bolji fudbal u Srbiji - rekao je Pantelić u svom saopštenju, a upravo to je ono što je zasmetalo "pučistima" koji su krenuli u akciju pre sednice IO zakazane za tri dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024