"OVO JE POKUŠAJ PUČA": Marko Pantelić smenio Bjekovića i još četvoricu članova IO FSS

Novosti online

24. 05. 2021. u 13:22

BUKTI rat u FSS, a epilog su smene koje su danas zvanično objavljene.

ОВО ЈЕ ПОКУШАЈ ПУЧА: Марко Пантелић сменио Бјековића и још четворицу чланова ИО ФСС

FOTO: FSS

OD 13 časova počela je sednica Izvršnog odbora FS Srbije, a Marko Pantelić, vršilac dužnosti predsednika saveza smatra je nelegalnom. 

Pantelić je doneo nekoliko odluka koje su objavljene na sajtu FSS-a. VD predsednika FSS-a razrešio je funkcije člana Izvršnog odbora FS Srbije Branka Stojakovića, Nenada Bjekovića, Marjana Rnića, Dušana Mrakića i Dragana Ilića.

Dok je za članove Izvršnog odbora FS Srbije do isteka preostalog mandatnog perioda Pantelić je imenovao: Jovan Teodosić, Jugoslav Jugović, Davor Jevremović i Zoran Lekić. Ovim povodom zamenik predsednika FSS Marko Pantelić izjavio je:

- Danas u 13,00 u Sportskom centru FSS na delu je pokušaj svojevrsnog puča kako bi se održala nelegitimna sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Po Statutu FSS sednicom mogu da predsedavaju samo predsednik, zamenik predsednika ili počasni predsednik FSS, a kako sam sednicu IO FSS kao odgovorno lice zakazao za četvrtak, 27. maja, jasno je da su pojedinci na ovaj način grubo zloupotrebili Statut FSS u nameri da spreče promene koje su neminovne. Ja kao odgovorno lice u sistemu Fudbalskog saveza Srbije neću odustati od borbe da se fudbal i pojedini organi FSS očiste od onih koji su ga zloupotrebili samo za svoje uske interese. Sve što radim činim za bolje sutra srpskog fudbala i pokušaji kao što je ovaj neće me sprečiti da istrajem u borbi za čistiji, pravedniji i bolji fudbal u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)