KRUPAN KADAR: Vidite snimak penala o kome bruji svet - Englezi uz veliku buru ušli u finale (VIDEO)

Novosti

08. 07. 2021. u 08:43

Fudbalska reprezentacija Engleske prvi put u istoriji plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je sinoć na Vembliju savladala Dansku 2:1 posle produžetaka.

КРУПАН КАДАР: Видите снимак пенала о коме бруји свет - Енглези уз велику буру ушли у финале (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Sky News Australia

Ključni trenutak bio je "sporni penal" u finišu prvog produžetka posle pada Rahima Sterlinga i "problematične" VAR potvrde.

Udarac Harija Kejna sa 11 metara odbranio je Kasper Šmajhel, ali se lopta odbila do kapitena Engleske, koji je iz drugog pokušaja postigao odlučujući pogodak.

Osim što je penal bio sporan, bilo je sport zašto igra nije prekinuta pošto dok je Sterling trčao ka golu Danaca u terenu su se našle dve lopte zbog čega je sudija trebao da prekine igre.

Podsetimo, glavni arbitar na meču bio je Makeli, upravo onaj sudija koji je Ronaldu poništio gol na meču sa našom selekcijom.

Podsetimo, Danci su poveli sjajnim golom Mikela Damsgarda u 30. minutu iz slobodnog udarca, a izjednačio je devet minuta kasnije autogolom Simon Kjer.

Engleska će u finalu, u nedelju 11. jula, igrati protiv Italije, koja je u prvom polufinalu posle penala bila bolja od Španije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!