KO SKLONI FLAŠICU – KAZNA: Trend koji je uveo Ronaldo više se neće tolerisati

V. N.

18. 06. 2021. u 18:43

POMERANjE flašica više se neće tolerisati. UEFA je uputila zahtev svim reprezentacijama na Evropskom prvenstvu da skrenu pažnju svojim igračima da su u obavezi da poštuju sponzore turnira.

КО СКЛОНИ ФЛАШИЦУ – КАЗНА: Тренд који је увео Роналдо више се неће толерисати

Kristijano Ronaldo Foto AP, Printskrin

Direktor EP Martin Kalen je upozorio da će ubuduće biti kazni zbog nepoštovanja sponzora, jer su igrači preko svojih saveza ugovorom obavezani da poštuju dogovorena pravila.

- Nikada direktno ne kažnjavamo igrače, uvek to radimo preko nacionalnih saveza, a onda oni mogu odlučiti o tome hoće li kazniti igrača - istakao je Kaplen. - Zarada od sponzora važna je kako za takmičenje, tako i evropski fudbal u svim relacijama. Sponzori su neophodni da se osigura razvoj fudbala širom kontinenta, uključujući i mlade i žene - rekao je Kalen.

Ovo je pre svega urađeno da se zaustavi trend sklanjanja flašica na konferencijama za štampu posle utakmica, koji je pokrenuo Kristijano Ronaldo, tako što je sa svog stola pomerio popularni gazirani napitak, uz poruku da je voda zdravija. Nešto slično je pokušao i Italijan Manuel Lokateli, dok je Francuz Pol Pogba uklonio pivsku bočicu, uz obrazloženje da kao musliman ne želi alkohol u svojoj blizini.

Naravno, UEFA je morala da reaguje i spreči ovu pojavu, jer su "Koka-Kola" i "Hajneken" papreno platili da budu meću 12 glavnih sponzora turnira.

Iako nije zvanično potvrđeno koliko će novca dobiti samo od sponzora, očekuje se da će evropska kuća fudbala od ovog turnira zaraditi oko dve milijarde evra. Dobar deo tog novca odlazi na premije i nagrade učesnicima, pa je apsurdno da se igrači s nepoštovanjem odnose prema kompanijama koje ih zasipaju parama.

Kao što je poznato, 24 saveza zemalja učesnica dele 371 milion evra od premija. Šampionu će pripasti 34 miliona dok će stotine klubova koji imaju igrače predstavnike na EP podeliti minimun 230 miliona jer su dozvolili svojim igračima da nastupaju na turniru.

SHVATAJU POTEZ POGBE

IZ UEFA su poručili da razumeju Pogbin postupak da pomeri flašicu sa pivom, jer je to uradio iz religioznih razloga. Zbog toga je na svih 11 stadiona stiglo naređenje da se ubuduće skloni alkoholno piće ispred fudbalera islamske veroispovesti.

JARMOLENKO: SVE PIJEM

FORE s flašicama imale su i duhovitu verziju. Napadač Ukrajine Andrej Jarmolenko je posle pobede protiv Severne Makedonije iskoristio da se kroz šalu preporuči čuvenim proizvođačima pića za osveženje.

- Popiću u "koka-kolu" i "hajneken". Slobodno me kontaktirajte da vas sponzorišem - poručio je Jarmolenko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri