VELIKANI VEČNO ŽIVE, A ON JE BIO GROMADA OD ČOVEKA: Kraljevčani se oprostili od svog slavnog sugrađanina Tozovca

G. ĆIROVIĆ

08. 04. 2021. u 22:51

KOMEMORATIVNIM skupom u svečanoj sali kraljevačke Gradske uprave, i stanovnici grada na Ibru na prigodan način oprostili su se od nedavno preminulog Predraga Živkovića Tozovca, legendarnog pevača, kompozitora i harmonikaša, rođenog Kraljevčanina, koji je tokom dugogodišnje plodne karijere podario neke od najlepših i nezaboravnih narodnih pesama.

ВЕЛИКАНИ ВЕЧНО ЖИВЕ, А ОН ЈЕ БИО ГРОМАДА ОД ЧОВЕКА: Краљевчани се опростили од свог славног суграђанина Тозовца

Foto G. Šljivić

- Bio je i ostao Kraljevčanin, a za sve što je uradio za svoj rodni grad u kojem je završio osnovnu školu i gimnaziju bar malo smo mu se odužili zvanjem počasnog građanina - rekao je, pored ostalog, dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

U prisustvu prijatelja, poznanika i poštovalaca, od Tozovca su se oprostili i njegov školski drug dr Milan Matijević i estradni umetnik Novica Negovanović, Tozovčev dugogodišnji prijatelj, kolega i saradnik.

Raša Pavlović i Novica Negovanović, Foto G. Šljivić

- Kada ode jedna ovakva gromada od čoveka, shvatite da velikani zaista večno žive. Sve što bih rekao za našeg Tozu biće malo. Bio je poseban, ponos ovog grada, svi smo težili da budemo slični njemu. Izgubili smo najboljeg, Toza je neponovljiv - rekao je Negovanović.

- Mnogo smo se družili, sećam se "Kalemegdanske terase" gde smo se posle koncerata okupljali. Tu je pevao Zvonko Bogdan, voleli smo da ga slušamo. Tu su obavezno bili i Toma Zdravković, Nedeljko Bilkić... Pevaćemo Tozovčeve pesme, nećemo ga zaboraviti!

U muzičkom delu nastupio je Negovanovićev sin na harmonici, a potom su on i Raša Pavlović a kapela otpevali stihove Tozovčeve pesme "U Moravu cure zagazile"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju