OSTAVKE U SAVETU "DŽEZ FESTA": Potres u vrhu muzičke manifestacije u Valjevu

B. P.

19. 03. 2021. u 10:12

PREDSEDNIK Saveta "Valjevo džez festa" Aleksandar Urošević i član tog tela Miodrag Pešić, podneli su ostavke, jer gradsko rukovodstvo nije podržalo njihov koncept da ova manifestacija bude poznata isključivo po vrhunskom programu i muzici.

ОСТАВКЕ У САВЕТУ ЏЕЗ ФЕСТА: Потрес у врху музичке манифестације у Ваљеву

Foto "Džez fest"

Ističu i da su se čelnici grada Valjeva opredelili za komercijalizaciju džez festivala, čime se ruši koncept i tradicija manifestacije, duga 36 godina.

Naveli su i da njihov predlog da Ivan Teofilović bude umetnički direktor festivala nisu podržali gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i član Gradskog veća zadužen za kulturu Nenad Patijarević.

Ističu da su, iako se radi o totalno dva različita koncepta, bili spremni za razgovor i kompromis, da je gradonačelnik insistirao da se nađe neki vid saradnje, da oni ostanu u Savetu "Valjevo džez festa", ali da umetnički direktor bude Milan Đurđević, frontmen grupe "Neverne bebe".

- Milan Đurđević je pre dve godine bio umetnički direktor, poznat nam je njegov koncept estradizacije "Valjevo džez festa" i mi u tome nećemo učestvovati - rekao je Aleksandar Urošević. - Pešićeva i moja ostavka potpuno su nebitne, naš zadatak je bio očuvanje tradicije i unapređenje festivala, ali ne tako da se podilazi publici i da se izgubi ono po čemu je poznat širom sveta. Cilj nam je bio da se načini neki balans, da ovaj festival ostane umetnički. Ne možemo da podržimo koncept estradizacije i popularizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)