"JUTARNJI PROGRAM OSTAVLJAM MLAĐIMA": Srđan Predojević otkrio šta zapravo misli o svom prethodnom poslu

Novosti onlajn

28. 02. 2021. u 21:09

ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ ОСТАВЉАМ МЛАЂИМА: Срђан Предојевић открио шта заправо мисли о свом претходном послу

Foto: Instagram

DVE decenije unazad publika u Srbiji je navikla da se budi uz njega u okviru brojnih jutarnjih programa, pa ipak, novi angažman Srđana Predojevića je vezan za večernje termine, a voditelj, kako sam ističe, ne može biti zadovoljniji.

- Znao sam da želim da se bavim novinarstvom ili vazduhoplovstvom. Šest meseci, kako nisam radio, iskoristio sam priliku da se naspavam i odmorim od 18 godina rada na jutranjem programu i jutarnjim dnevnicima. Istovremeno sam pratio sve oglase za posao i raspitivao se da li nekome treba diplomirani komunikolog i pilot. Priznajem da nije lako naći danas posao u Srbiji, to je dugotrajan proces koji zahteva dosta strpljenja i ubeđivanja sebe da vreme zaista radi u moju korist - istakao je.

- Sve je dodatno zakomplikovao korona virus - malo je novih projekata, vazduhoplovstvo je u krizi, novinske redakcije u ratnom režimu zbog pandemije i svakodnevice. Sve to komplikuje situaciju, ali kažu strpljen-spasen, ispostavilo se da je tako bilo i kod mene. Mi novinari smo naučeni da dobro reagujemo u vreme krize, da ne paničimo i da se trudimo da racionalno razmišljamo. To mi je dosta pomoglo da racionalno mislim i da pre svega definišem šta je to što želim - nastavio je voditelj.

- Ostvarila mi se želja o kojoj sam oduvek maštao, a to je da imam večernju emisiju u okviru programa vesti i da analiziram najvažniji događaj dana sa stručnim gostima - to smatram vrhuncem u bavljenju ovim poslom. Jutarnji program ostavljam mlađim, pametnijim kolegama, koji imaju više strpljenja da ceo dan trpe osećaj nenaspavanosti, panike i razmišljanja o tome da li će se već sutra ujutru uspavati gost koji je zakazan - zaključio je Predojević.

(Stori)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)