HAPŠENJE, PUCANJE, TUČE, PSOVKE I PRETNJE: Vožnja u pijanom stanju samo je jedan u nizu skandala Ace Lukasa od početka njegove duge karijere

V.N.

27. 01. 2021. u 10:12

KONTROVERZNI Aca Lukas (52) se u ponedeljak, po ko zna koji put tokom karijere, našao u centru skandala kada je usred noći, zbog vožnje u pijanom stanju, priveden u policijsku stanicu, gde je ustanovljeno da je imao 0,95 promila alkohola u krvi.

ХАПШЕЊЕ, ПУЦАЊЕ, ТУЧЕ, ПСОВКЕ И ПРЕТЊЕ: Вожња у пијаном стању само је један у низу скандала Аце Лукаса од почетка његове дуге каријере

Foto arhiva

To je samo jedan u nizu skandala koji su se nizali od početka njegove karijere. Nekad je bio žrtva, nekad vinovnik, ali, retko se dešavalo da veže duži period bez turbulentnih dešavanja.

Prvi veliki skandal bilo je hapšenje Lukasa u akciji "Sablja" 2003. godine. Folker je tada osuđen na četiri meseca zatvora zbog neovlašćenog posedovanja oružja. Iza rešetaka su ga, kako je govorio, skidali golog, a pričao je i da je "tadašnja vlast želela njega i Cecu Ražnatović da vidi pod zemljom".

Drugi veći skandal desio se u Gandijevoj ulici, na Novom Beogradu, u noći između 3. i 4. februara 2009, kada je muškarac Lukasa upucao u nogu, pa je Aca nekoliko meseci hodao uz pomoć štaka. Sve se dogodilo ispred zgrade u kojoj je pevač tada živeo. Kad je krenuo da uđe u automobil "porše kajen", prišao mu je čovek u crnoj jakni s kapuljačom i izvadio pištolj.

Pucao je prvo u asfalt, zatim u Acinu desnu butinu, a potom pobegao. Na svu sreću, metak nije prekinuo nijedan od glavnih krvnih sudova, nije povredio ni kost, pa je Aca brzo pušten kući na oporavak.

Foto ATA Images

Jedan od skandala Aca je izazvao sa radnicima "Parking servisa" 2017. Kad je shvatio da mu nema vozila, izgubio je živce i ispalio rafal psovki, ne birajući reči. Iste godine, pevač je, po tvrdnji foto-reportera jednog dnevnog lista, njega napao jer ga je video u blizini svog doma na Voždovcu. Kako je fotograf ispričao, Aca ga je tukao pesnicama i razbio mu opremu, a potom ga je, navodno, udario i letvom u kojoj su bili ekseri. S druge strane, Lukas je uveravao da je foto-reporter njega napao.

Fotografija na kojoj folk-zvezda leži na krevetu u nečijem stanu, a ispred njega na crnom stočiću stoji kesica sa belom supstancom, i pritom se, na crnom tabletu na stolu vide beli tragovi, podigla je krajem 2019. veliku prašinu, pogotovo na društvenim mrežama. Lukas se branio navodeći da je slika nastala davno, dok se šalio sa prijateljima, i da ju je neko zloupotrebio. Lukas je tvrdio da na slici nije droga, već šećer.

PRONEVERIO NOVAC U ZAJEČARU?

LUKAS je, kao funkcioner, imao čak tri "izleta" u fudbalske vode. Bio je, jedno vreme, predsednik Bežanije, pa potpredsednik Dinama iz Vranja, a zvanje predsednika je dobio i u Timoku 2013. godine. Zaječarska avantura se, međutim, završila neslavno. Našao se na optužnici zajedno sa svojim menadžerom Sašom Mirkovićem, a teretili su se za proneveru klupskog novca. Pevač je 2015. sa Mirkovićem i Tomicom Žugićem kupio "Sport". Najstariji sportski list na ovim prostorima je, međutim, već sledeće godine ugašen.

Jedan od skandala novijeg datuma vezan je za vređanje novinarke Žakline Tatalović u emisiji "Hit tvit" na Pinku, i to na račun njenog fizičkog izgleda. Pod pritiskom javnosti koja je digla glas protiv takvog omalovažavanja, folker je organizovao konferenciju za novinare gde se izvinio Tatalovićevoj, ali i napomenuo da je njegova reakcija u emisiji bila izazvana "uvredljivim i posprdnim" tvitom koji je novinarka objavila o njemu.

Aca je tih dana, početkom novembra prošle godine, bio u epicentru skandala zbog upada sudskih izvršitelja u njegov stan, usled navodnih dugova prema biznismenu Dejanu Popoviću Tigru. Pevaču je tada, zbog stresa, pozlilo, pa je u stan došla Hitna pomoć. Aca je tada tvrdio da je Tigru vratio pozajmljen novac, i pričao o Popoviću ne baš biranim rečima. Biznismen je, sa druge strane, navodio da je dug, u međuvremenu, čak i uvećan.

Javnosti su dobro poznati i incidenti vezani za Acino porodično okruženje. Bivša žena Sonja Vuksanović optužila je Lukasa 2017. godine, koja je za njega bila posebno dramatična, da je upao u stan i pretukao je. Pevač se nagodio sa tužilaštvom i, u zamenu za priznanje, osuđen je na uslovnu kaznu od 10 meseci zatvora, sa rokom provere od tri godine. Početkom 2020, Lukas se, navodno, potukao sa Podgoričankom Ninom Lačević, sa kojom se, prema pisanjima, viđao kad dođe u Crnu Goru. Atraktivna brineta je tada navodila da je njemu pozlilo tokom obostranog udaranja. Ona je u policiji, iz sažaljenja prema njemu, prvo izjavila da se radilo samo o verbalnom okršaju, ali ga je, zatim, ipak prijavila za nasilje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati