NA UDARU ZAKONA IPE, GILE, RASTA, VIKTOR: Brojne naše javne ličnosti hapšene su zbog posedovanja narkotika

V.N.

26. 01. 2021. u 12:33

NAJNOVIJA afera oko supruge Marka Bulata, Marije, koja je u petak privedena jer je, navodno, u njenom kozmetičkom salonu pronađena određena količina droge (što je ona demantovala), mnoge je podsetila i na druge naše javne ličnosti koje su ranije hapšene zbog posedovanja narkotika.

НА УДАРУ ЗАКОНА ИПЕ, ГИЛЕ, РАСТА, ВИКТОР: Бројне наше јавне личности хапшене су због поседовања наркотика

Foto: Ata images

Čuven je slučaj Gorana Ipeta Ivandića, pokojnog bubnjara "Bijelog dugmeta", koji je 1978. osuđen na tri godine zatvora zbog hašiša koji je skrivao u bubnjevima. Kaznu je počeo da izdržava 17. februara 1981, a zbog dobrog vladanja predsedništvo SFRJ ga je pomilovalo 29. novembra 1982. Frontmen "Električnog orgazma" Srđan Gojković Gile uhapšen je 2000. u Zagrebu, nekoliko sati uoči koncerta svog benda, zbog posedovanja heroina. Muzičar je kasnije tvrdio da mu je droga podmetnuta.

Srđan Gojković, Foto: Ata images

Iz rokerskog miljea je poznat i slučaj Baneta Bojovića, vođe "Sanšajna", koji je nekoliko puta zbog droge dolazio u sukob sa zakonom, a pritom je i, kako se navodilo, napadao interventnu policiju. Bojović je 2016. osuđen na 10 meseci kućnog zatvora, nakon što je sa tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice. Sličan je i epilog još uvek sveže afere Stefana Đurića Raste. Popularni treper je priznao da je oko 600 grama skanka, koliko je policija pronašla u njegovom stanu, držao za ličnu upotrebu, pa je pristao na kaznu od godinu dana kućnog zatvora, ukoliko ovaj sporazum potvrdi sud. Sa tužilaštvom se dogovorila i dramska spisateljica Biljana Srbljanović. Protiv nje je 2012. obustavljen krivični postupak zbog posedovanja kokaina, kada je odlučila da uplati 200.000 dinara u humanitarne svrhe.

Sale Tru, Foto: Ata images

Kod Sinana Sakića, pokojnog pevača narodne muzike, pronađeno je, 2015. godine, 2,3 grama kokaina koji je folker krio u donjem vešu. Zbog iste droge, u dve kesice, u septembru 2020. je u policiji saslušan denser Gagi Đogani. Ubrzo je pritvor određen još jednom bivšem učesniku "Zadruge", reperu Aleksandru Laziću, poznatom kao Sale Tru, kod koga je pronađen ekstazi, kao i marihuana. I "Parovi" imaju svog "predstavnika". Policija je u maju 2017. upala u stan pevačice i starlete Eme Lapin u Novom Beogradu, gde je zatekla šest kilograma marihuane i elektronsku vagicu. Ona je u pritvoru provela oko mesec dana, a onda je puštena na slobodu.

Viktor Savić, Foto: Ata images

Ni glumci nisu imuni na zakonske probleme sa narkoticima. Viktor Savić je 2006. osuđen na novčanu kaznu od 60.000 dinara zbog posedovanja droge. Lišen je slobode zbog kupovine 1,3 grama marihuane, dok je 0,48 grama hašiša već imao kod sebe. Tokom suđenja Savić je potvrdio da je droga bila njegova, ali je rekao i da nije znao da je zabranjeno posedovati je.

Sinan Sakić, Foto: Ata images

Njegov stariji kolega Branko Vidaković nedavno se našao u žiži javnosti, kada je u akciji policije kod njega i još jedne osobe pronađeno 30 grama heroina. I Vidaković se nagodio sa tužilaštvom, a ujedno je priznao da je droga bila predviđena za ličnu upotrebu.

Bane Vidaković, Foto: Ata images

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna