SVE MI JE IŠLO OD RUKE: Vera Matović o godini za nama, počecima, karijeri, planovima, novim pesmama...

Marijana KUTLAČA

08. 01. 2021. u 10:55

PEVAČICI narodne muzike Veri Matović "korona godina" ostaće u sećanju kao loša. Virus je uspeo da izazove haos u svim sferama društva, a muzičarima da prekine posao.

СВЕ МИ ЈЕ ИШЛО ОД РУКЕ: Вера Матовић о години за нама, почецима, каријери, плановима, новим песмама...

Foto V. N.

Vera za "Novosti" otkriva kako se snašla u doba pandemije:

- 2020. je bila šok za ceo svet, ne samo za Srbiju. Sa jedne strane dobro mi je došlo da se malo odmorim, sredim svoju kuću i dvorište. Prijalo mi je da ne moram svakog dana da idem na snimanja, gostovanja i putovanja. Međutim, pauza se odužila, poželela sam se scene, kao i vraćanja u normalu.

o Da li ste i vi na spisku pevača koji su dobili finansijsku pomoć od države?

- Dobila sam novac kao i svi građani Srbije. Kolegama, kojima je uplaćeno 90.000 dinara, država plaća zdravstveno i penziono osiguranje, pa su se po tom osnovu našli na listi. Ništa oni značajno nisu mogli da urade sa tim parama. S obzirom na to da sam sebi tokom cele karijere plaćala doprinose, nisam na pomenutom spisku. Mene je bilo sramota da se na vrhuncu slave, posle decenije umetničkog rada, prijavim da mi Grad plaća radni staž. Smatrala sam da to nije u redu, jer sam u to vreme radila mnogo i dobro zarađivala.

o Kako ste počeli da se bavite pevanjem?

- Na času muzičkog vaspitanja otpevala sam "Jutros mi je ruža procvetala", nastavnica se oduševila mojim glasom i ohrabrila me. Brat je u to vreme svirao harmoniku, zajedno smo učili pesme i on je pitao roditelje da me puste da radimo doček Nove godine. Tako je sve krenulo.

SVIMA ŽELIM ZDRAVLjA

NA pitanje šta bi poželela čitaocima "Novosti", Vera poručuje:

- Samo zdravlje, da korona što pre prođe, ostalo nije važno. Da se svi što pre izvučemo iz ovoga, iako ćemo sigurno još dugo morati maskama da se štitimo od opakog virusa.

o Postoji li nešto što niste ostvarili u karijeri?

- Ne, jer mi je sve išlo od ruke. Dobitnik sam Nacionalne nagrade za pola veka karijere, bila sam "prva dama Ilidže", osvojila Oskar popularnosti, priznanje "Naj žena 21. veka", ikonu svog zanata, nagradu Skupštine grada... Sve je došlo spontano, a publika mi je u tome najviše pomogla, jer mi je verovala.

o Imate li planove, uprkos trenutnoj situaciji?

- Snimila sam dve pesme, "Milanovi svatovi" i "Lepa plavuša". Nemam trenutno gde da ih promovišem, ali nisam odustala i nadam se da ću uskoro moći da se vratim pevanju i gostovanjima.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!