SADIO "TRAVU" POKRAJ NIŠAVE: Marko Arsić, alijas "Familijo be" osuđen na tri godine zatvora

J. ĆOSIN

12. 11. 2020. u 10:17

NIŠLIJA Marko Arsić (32) poznatiji kao "Familijo be" po svojim klipovima na društvenim mrežama i "Jutjubu", zahvaljujući kojima je stekao milionsku publiku, pravosnažno je osuđen na tri godine zatvora zbog četiri stabljike kanabisa koje je uzgojio pored reke Nišave.

САДИО ТРАВУ ПОКРАЈ НИШАВЕ: Марко Арсић, алијас Фамилијо бе осуђен на три године затвора

Foto Jutjub printskrin

On pred sudom nije negirao krivicu, već je priznao da je sadio marihuanu, ali je tvrdio da je koristio za svoje potrebe, a ne da bi je prodavao.

Na originalan i duhovit način, uz dozu autentičnog niškog humora, "Familija" na "Jutjubu" mesecima opisuje kako to izgleda kada on ode na svadbu, sahranu "kod taštu", roditeljski, u kladionicu, kod ženinih na selo, čime je vrlo brzo osvojio brojne simpatije. Govoreći kroz avatar, Arsić je dugo bio samo šaljivi, imaginarni lik, ali je nedugo zatim u javnost izneo ko se krije iza "Familije" kao i da se nalazi u Kini, gde predaje engleski jezik. Poslednje što je izašlo u javnost jeste da je za njim 2018. godine raspisana poternica, jer se nije odazvao izdržavanju kazne, već je napustio zemlju i otišao u Kinu, zbog čega mu preti i Interpolova poternica.

Ova vest podelila je srpsku javnost na društvenim mrežama, pa tako dok neki smatraju da kaznu treba da odleži, ima i onih koji su mišljenja da su tri godine zatvora za sađenje marihuana, koju Arsić nije ni prodavao, već ju je sam konzumirao, prevelika kazna. Sud je prihvatio takvu njegovu odbranu, smatrajući da nema dokaza da je Arsić trgovao narkoticima, te da je veštačenje pokazalo da je uživalac psihoaktivnih supstanci.

Olakšavajuća okolnost je loše imovno stanje optuženog, ali su prevagu imale otežavajuće okolnosti, potpuni nedostatak kajanja, jer je u završnoj reči kazao da bi proizveo više marihuane da je to mogao, navodi se u odluci Višeg suda koju je potvrdio i Apelacioni sud, pa je postala pravosnažna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)