KO ZNA KAKAV BI BIO MOJ PUT DA MI NISI DAO ULOGU: Kolege i prijatelji se opraštaju od velikog Gorana Paskaljevića

Novosti onlajn

25. 09. 2020. u 23:24

PROSLAVLjENI srpski reditelj i scenarista Goran Paskaljević preminuo je danas u 74. godini u Parizu, a kolege i prijatelji se na društvenim mrežama opraštaju od njega.

КО ЗНА КАКАВ БИ БИО МОЈ ПУТ ДА МИ НИСИ ДАО УЛОГУ:  Колеге и пријатељи се опраштају од великог Горана Паскаљевића

Foto: RTS TV Printskrin

- Ko zna kako bi se uopšte odvijao moj glumački put, da mi nisi dao moju prvu filmsku ulogu u "Tuđoj Americi." Zahvalan sam ti onoliko na tome. I na "Buretu", kasnije. Zahvalan na ogromnom poverenju koje je od mene učinilo glumca. Tvoj Sergej - napisao je glumac Sergej Trifunović.

Foto: Novosti

- Goran Paskaljević je velikan ne samo srpske kinematografije, koji je svojim delima dao ogroman doprinos njenoj prisutnosti svuda u svetu. Imao sam priliku i čast da ga poznajem otkako sam počeo da se bavim režijom. Uvek ću pamtiti ogromnu profesionalnu i u isto vreme gotovo dečačku energiju kojom je uvek i iznova otvarao i pokoravao nove prostore. Neka mu je večna slava - rekao je za Kurir Gaga Antonijević.

- Vest me je zatekla na festivalu "Liffe" u Leskovcu, na kome je danas Goranu dodeljena nagrada "Živojin Pavlović". Posle pola sata saznajem ovu tužnu vest. Goran i ja smo radili nekoliko filmova zajedno kao producenti. Bio je reditelj meke i lake ruke. Bilo je zadovoljstvo raditi s njim. Ostavio je veliki i svetao trag u filmskoj umetnosti - rekao je za Lazar Ristovski.

Foto: Instagram/Printscreen

"Danas je preminuo vrsni umetnik Goran Paskaljević. Imala sam čast da sarađujem sa njim u večnom ostvarenju "Varljivo leto 68." sa mojih trinaest godina. Mir njegovoj duši", napisala je glumica Ivana Mihić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)