FILMOVI O "INDEKSIMA", MILIĆU, TUSTI, BARETU: Festival "Dok'n'ritam" od danas do petka u DK "Studentski grad" na Novom Beogradu

M. Ć.

22. 09. 2020. u 08:11

FESTIVAL muzičkog dokumentarnog filma "Dok'n'ritam" biće otvoren večeras (20.00) i trajaće do petka 25. septembra u Domu kulture "Studentski grad" na Novom Beogradu.

ФИЛМОВИ О ИНДЕКСИМА, МИЛИЋУ, ТУСТИ, БАРЕТУ: Фестивал Докнритам од данас до петка у ДК Студентски град на Новом Београду

Foto M. Anđela

Slogan ovogodišnjeg izdanja je "Peti D'n'R = čista petica", a posetioce, uz 15 filmova u takmičarskom programu, očekuju i ostvarenja u revijalnom delu, kao i promocije muzičkih knjiga.

U centru pažnje je sutrašnja (19.00) svetska premijera filma "Indeksi", reditelja Zorana Kubure, o antologijskoj pop grupi iz Sarajeva. Premijera se dešava, simbolično, na dan rođenja čuvenog pevača "Indeksa" Davorina Popovića. Uoči otvaranja, večeras će od 19 časova biti prikazan dokumentarac o nastupu sastava "Repetitor" u Centralnom zatvoru u Beogradu. Na programu je i priča o legendarnom Tusti iz "KUD Idijota", put kroz 70 godina života čuvenog doktora za rokenrol Milića Vukašinovića, zatim portret Gorana Bareta ("Majke") direktno u kameru, bez dlake na jeziku... O pobedniku će odlučivati žiri u sastavu: scenarista, reditelj i muzičar Milorad Milinković, dramaturg i muzički i filmski kritičar Aleksandar Janković, i Mario Knezović, glumac i frontmen benda "Zoster".

Davorin Popović, Foto N. Fifić

U revijalnom programu publika će biti u prilici da vidi ekranizovanu priču o čuvenom Džimu Maršalu koji je fotografisao brojne velike svetske rok zvezde, ali i film o legendi jugoslovenske scene Stjepanu Džimiju Staniću, koji i dalje, u 92. godini, aktivno svira. U sklopu programa "Notabuk" biće promovisane tri knjige - "Bunt dece socijalizma" Dušana Vesića, "Pola veka subotičke popularne muzike" Tihomira Mišića, i "Sve bio je ritam" Borisa Lajnera. Zavesa će biti spuštena u petak (22.15) koncertom benda "Viva vops", a prethodno, u 22 časa, na redu je proglašenje nagrađenih filmova. Ulaz na sve programe i projekcije je slobodan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a