PROGLAŠENJE POBEDNIKA 21. SEPTEMBRA: Odabrano 14 autora za nagradu "Milan Mladenović"

V. N.

30. 08. 2020. u 07:40

ZADUŽBINA Milana Mladenovića objavila je spisak pesama koje su, nakon drugog kruga glasanja, ušle u finale za nagradu "Milan Mladenović".

ПРОГЛАШЕЊЕ ПОБЕДНИКА 21. СЕПТЕМБРА: Одабрано 14 аутора за награду Милан Младеновић

Milan Mladenović / Foto S. Sarić

Žiri u sastavu Gile, Rundek i Remi, odlučili su da umesto planiranih 12, u finale uđe čak 14 kompzicija. Tako će se za najbolju pesmu sa teritorije bivše Jugoslavije u proteklih godinu dana, nadmetati - "Alkohol" (grupa "Mrave brojim"), "Anestezija" ("Nekud"), "Anonimni SMS" ("Sale i Sedlari"), "Bebo" (Natali), "Daj mi sve" (Dram), "Dan na Tisi" ("Rebel star"), "Digresija na zeku 2" ("Klinika Denis Kataneca), "Držali smo se za ruke" (Sara Renar), "Igle" ("Plejgraund hasl" i Šot), "Ljubavnik" ("Čao Portorož"), "Ona je iz Ju-Es-Ej" (Despot Tomić), "Pesma Mesecu" ("Dukat"), "Sve je ko pre" ("Medžik buš") i "Tiho" ("Buč Kesidi").

Na konkurs je prijavljeno 319 pesama, od kojih je 243 ispunilo uslove konkursa. Numere koje nisu prihvaćene su bile ili na engleskom jeziku, ili instrumentali, ili su bile objavljene pre 30. juna 2019. Dobitnik nagrade "Milan Mladenović" biće proglašen na svečanoj dodeli, 21. septembra, na rođendan pokojnog frotnmena EKV. Ceremonija će moći da se prati uživo, putem kanala Zadužbine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024