SKANDALOZAN SPOT MILENE ĆERANIĆ: Pevačica se mazi po grudima i puši nargilu unutar manastira - oglasili se nadležni (VIDEO)

Novosti online

29. 07. 2020. u 19:09

СКАНДАЛОЗАН СПОТ МИЛЕНЕ ЋЕРАНИЋ: Певачица се мази по грудима и пуши наргилу унутар манастира - огласили се надлежни (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Youtube

SRPSKA pevačica rodom iz Kragujevca Milena Ćeranić (34) snimila je i objavila novi spot, za pesmu "Šefica", a kadrovi su naišli na revolt ljudi, s obzirom na to da je video sniman u Arači, spomeniku kulture od izuzetnog značaja.

 Milena, pevačica i bivša učesnica rijaliti programa "Farma", u spotu ima s*ksi stajlinge, puši nargilu, mazi se po grudima, a sve unutar manastira Arača kod Novog Bečeja.

No, kako navodi portal zrenjaninski.com, saglasnost za snimanje spota zatražen je i dobijen u Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Zrenjaninu. Međutim, ne unutar Arače, već samo u okolini.

- Zahtev je podnet, a Zavod je odobrio snimanje, ali samo u okolini Arače. Nismo izdali rešenje kojim je dozvoljeno snimanje unutar Arače - rekli su pomenutom portalu u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin.

Spomenik kulture mora imati veze sa onim za šta se eksploatiše, što sada, kada je reč o Mileni i spotu koji je tamo snimala, nikako nije slučaj.

Istoričari umetnosti smatraju da se mora voditi računa o tome za šta se i kako koriste lokaliteti koji predstavljaju spomenike kulture.

- Mora postojati veza između spomenika kulture i onoga za šta se on eksploatiše. Mora se voditi računa o tome kako se prezentuje i promoviše spomenik kulture. Spomenici kulture su vrlo zanimljivi, filmični… Imali smo primer sa Baroknom salom Gradske kuće i snimanjem u njoj. Arača je spomenik kulture od izuzetnog značaja. Zakon to definiše, ali svedoci smo da se i ono što je propisano ne poštuje – rekla je Vesna Karavida, istoričarka umetnosti, za medije.

U rešenju koji je zrenjaninski Zavod izdao jasno piše šta se može koristiti za snimanje, a za dalju kontrolu nadležni su neki drugi organi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)