"NIŠVIL" SA ILI BEZ PUBLIKE: Jedini festival ove godine u Srbiji od 7. do 16. avgusta u gradu na Nišavi

V. N.

17. 07. 2020. u 10:51

DžEZ festival "Nišvil" biće održan sa ili bez publike od 7. do 16. avgusta u Nišu, a odluka o tome biće doneta 1. avgusta i zavisiće od preporuka Kriznog štaba. Ovo je poručio direktor festivala Ivan Blagojević i dodao da je poslednja solucija da se festival održi bez publike, odnosno preko lajvstrima za jednu stranu televizijsku stanicu, preko Nišvil kanala.

НИШВИЛ СА ИЛИ БЕЗ ПУБЛИКЕ: Једини фестивал ове године у Србији од 7. до 16. августа у граду на Нишави

Foto tanjug

- Festival neće biti održan u istom formatu jer smo već sada otkazali dva visokorizična prateća programa - kaže Blagojević. - To su "Midnajt džez dens" i "Hip-hop stejdž", s obzirom na to da je tamo publika koja stoji. Opredelićemo se za programe koji su sedeća varijanta, a odnose se na muziku, teatar i film.

Blagojević je pojasnio da "Nišvil" može biti realizovan i sa 500 i sa 1.000 posetilaca, ali da bi idealna opcija bila da Krizni štab odobri 5.000 posetilaca. Smatra da se sve mere fizičke distance mogu ispoštovati, biće napravljen razmak od pet metara između sedišta uz sve preporučene preventivne mere.

Morao bi da se pronađe način da se izađe iz ove situacije, jer je kulturni i muzički život u potpunosti zamro u Srbiji - veli direktor "Nišvila". - Pozitivan primer je Velika Britanija, koja je 11. jula dozvolila održavanje pozorišnih predstava i koncerata uz poštovanje fizičke distance. I mi moramo ići u tom pravcu jer će čitava grana umetnosti izumreti, a sa tim i cela kreativna industrija. Kad već imamo otvorene restorane, ne vidim da je rizičnije održavanje pojedinačnih pozorišnih predstava ili koncerata na tojistoj udaljenosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)